-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de lde ketel zal hij iets minder stampen. Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat dat is heel moeilijk inderdaad om dat met alleen destilleren weg te krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden
P.s. ph terug brengen met zwavel of fosforzuur
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden
Gentiaan, hop ,gember en Angelica wortel zijn de meest vervelende stoffen als dat gebruikt is om weer weg te werken . Maar het is niet onmogelijk. Door natriumhydroxide door de alcohol te roeren en dit aantal dagen te laten staan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 4 weken geleden
@dirtbag klopt. Vellen even goed afspoelen en daarna in oven drogen en even laten ” krokant” worden.b
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 4 weken geleden
@lemmy nee. Dat is het niet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 4 weken geleden
@dirtbag je kan bij AH Nori blad kopen voor Sushi. Dat is bruikbaar zeewier . Dit in stukken knijpen en op een stalen blad in voorverwarmde oven op 200 graden even Roosteren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 6 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 zie in de chemische veiligheids Bladen per stof staat ook voorin scheikundige deel in begin van stookboekje.
Wat de maker plaatst is was algemeen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 6 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar als ik jou jou was even controleren. O.a. Methyl 64,7 c Ethyl alcohol is 78,3 c kookpunt damptemp 2 Propanol 80,4 c Daarbij hangt het ook af… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden
@dirtbag ik ben niet degene die de Alquitara tot favoriet van andere heb gemaakt ! Dat is De Alquitara zelf. Immers al die moderne rvs electrische gadgets kunnen niet gewoon niet wedijveren betreft aroma overdracht. Simplicity, betrouwbaarheid en duurzaamheid van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden
@rinus55 is goed. Een andere stoker wil ook graag even langs komen dan met 3 even dagje stoeien met ketel.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden
@rinus55 je gaat niet op zeker met de parrot of op milliliters te werken. Misschien kun je beter net als de beginners een aantal borrel glaasjes ( potjes ) gebruiken. Per borrelglas 5 a 10 mil opvangen en daaruit gaat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden
@rinus55 schoonmaken na gebruik met een niet agressief middel als vaatwasmachine reinigers geeft ook minder kans op verkleuring. Zowel zuren als zouten hebben invloed op metalen. Dit geld ook voor rvs. ( Veelal omdat het makkelijker te bewerken is gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden
@rinus55 parrot mengt goede met slechte stoffen . Met parrot kun je in voorloop zowel als naloop fout zitten met moment van scheiding. Wie zegt dat bij 250 mil jou voorloop weg is ? Ook zou voorloop bij enkele milliliters… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden
@frans17 er zijn veel verschillende ketels mogelijk. Er is geen ketel die alles kan . Ook gemak in gebruik is vaak een punt van aandacht. Betreft ketels waarmee je optimaal aroma overdracht krijgt zijn Alquitara , alembiek, potstill , charantaise… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 7 maanden geleden
@kayp whiskey is niet moeilijk te maken. Daarom is het wereldwijd ook meest gemaakte drank zowel door hobbyisten , professioneel en de kneiers / moonshiners. Een trapsgewijze kookplaat heb je niets aan . Je moet snel temperatuur kunnen verhogen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden
@lemmy inderdaad dat klemmetje is om eventueel de stroomsnelheid te remmen .meer zodat de bak niet overstroomt. Een blank eiken . Maar je kunt ook pinewood vat gebruiken . Dat stukje zeewier is naar eigen inzicht . Het geeft iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden
@rummy-dummy ik gebruik per overhaal bij 1 liter Alquitara 18 liter bij 6 liter glas opstelling 30 l water , bij 10 ,15 en 30 liter 60 liter . 50 liter ketel 90 liter koelwater bij 80 en 120 liter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden
@rumo de zeewier op bord is zeewier blad dat is licht geroosterd . Dat andere is heavy roast. Zeker is het graan alcohol! Aquavit is even als vodka mout en granen maar ook alcohol uit aardappelen en mout is voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden
Nu te zien een spicy aquavit
- Meer laden