Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 9 maanden geleden

    @kayp1988 het enige wat over die ketels negatief te zeggen is is dat de klemmetjes van deksel wat ligt zijn uitgevoerd voor de rest een prima ding. Mensen zijn geneigd om vanwege dat ze zo goedkoop zijn ze als van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 9 maanden geleden

    De Electrische, rvs stookketels en boilers  zien er leuk uit maar zijn eigen alleen geschikt voor alcohol stoken uit heldere Stookwijnen  . Een beslag met vaste stoffen of pulp wil er niet fijn in . Dus Grappa  ,calvados , brandy…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 9 maanden geleden

    @rinus55 ik werk ook zelf met diverse gas branders.  Op de fles een verstelbare gasdruk regelaar.  Ik kan hiermee van heel grote vlammen tot minimaal dat vlammen niet eens ketel meer raken in enkele seconden.  Met koper ketel is dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 9 maanden geleden

    @kayp1988 is het zo een waterkoker met een ventilator erop.  Water distiller of een echte vavor stookketel ?  De vavor stookketels zijn prima ketel voor beginners of als je low budget toch een simpele drank als vodka of whiskey wil…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 9 maanden geleden

    @kayp1988 hoi , begin met bijvoorbeeld een paar flessen/pakken ( conserveringsmiddel vrij ) appelsap te vergisten.  Meet de sg van sap en corrigeer deze met extra suiker naar sg van 1060. Of als sg al hoog is door te verdunnen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist bijgooien of niet?" – 9 maanden geleden

    @twisted als het goed actief is hoef je geen gist toe te voegen. Je zit nog in eerste fase waarbij gist zich reproduceert tot de zuurstof op is in vloeistof dan gast deze over in alcohol productie .  Tenzij je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden geleden

    @gerard01 70 % maar je kunt ook hoger gebruiken dan wordt de likeur wat hoger  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 9 maanden geleden

    @uridium eiken vat en snippers kunnen beide zeer goede resultaten geven.  Enige waar men vaak nuet over nadenkt is dat een vat ademt en glas niet.  Dus wanneer je snippers gebruikt en de drank opsluit in glas kan de drank…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 9 maanden geleden

    @rinus55 78,3 graden is kook/ verdampings temp van alcohol. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 9 maanden geleden

    @rinus55 als je buiten de ketel gaat opwarmen tot 80 graden sta je al alcohol te verdampen in de lucht. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 9 maanden geleden

    @rinus55 brug temperatuur is van belang maar ook temperatuur van kooknat. Voor whiskey of andere producten die je vanuit ketel stookt op smaak dus niet maceratie is het van belang dan de vloeistof temperatuur NIET boven de 94 graden komt….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 9 maanden geleden

    @rinus55 ik gebruik een industrie brander . 30 liter na 20 min op 76 graden dan vlam reduceren 5 min later loopt ketel op 79 graden op brug  na 4  a  4,5 uren  stook proces voorbij . Temperatuur hou ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "aanmaak gerst" – 9 maanden geleden

    @prins volume van jou gemalen product + 3,2 liter water per kilo dan weet je waar je op uit komt.   5 kilo zou dus 16 liter water bij komen .   Waarom suiker erbij ?  Theoretisch geeft 5 kilo granen /…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden geleden

    @bartholomeo let wel op dat een elektrisch verwarmde ketel met een element in de vloeistof sneller aanbrand . Boven elementen zal dan een korf of iets moeten wat vaste deeltjes nuet in aanraking brengt met elementen.  Ook de hobby rvs…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden geleden

    @bartholomeo als je kooksteentjes onder in ketel legt of lavasteen.  En de pulp in kookzak daarop zou het nooit aanbranden. Of een dubbele bodem in ketel . Wanneer je rvs horrengaas neemt dat dat rond knipt en op paar kooksteentjes…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden geleden

    @bartholomeo inderdaad pulp mee fermenteren is beter dan alleen de sap persen. Geld ook voor appels . Je rendament is ruim 30%hoger omdat je daarmee ook de suikers die in de pulp zit omzet. Ook de pulp mee in de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden geleden

    @bartholomeo peren sap alleen stoken is misschien wel handiger maar je laat veel suikers achter in de pulp. Daarnaast ook veel foezels en vezels die smaak geven.  Het is heel belangrijk altijd te letten op ook de schil van peren. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 9 maanden geleden

    @wim58 per liter 
    0,5 gr peper 
    1a 2  gr anijs zaad 
    0,5 gr nootmuskaat
    1gr kaneel 
    0,5 gt kruidnagel 
    3a 5 gr gember 
    0,5 gr kardemom 
    Dat zou ongeveer verhouding zijn voor drank.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 9 maanden geleden

    @psycat de mispels tijd komt ook weer.  Kun je ook heel goed gist uit kweken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 9 maanden, 1 week geleden

    @wim58  de basis is   kaneel, anijs, kruidnagel en iets kardemom. De samenstelling is echter variabel .  Diverse verschillende recepturen in verschillende windstreken geven meerdere mogelijkheden maar uitgebreid dus  speculaaskruiden is een mengsel van kaneel, anijs zaad ,nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55 tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 13 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens