-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 9 maanden, 4 weken geleden
@robbert wat mij dan opval bij dit soort ketels is dat de temperatuurmeter in de dome(deksel) is geplaatst en niet in in de kolom(turksehoed).
Wel mooi overigens 😀 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 4 weken geleden
@prins Het is een redelijk simpele vraag met een nogal meerlaags antwoord. Scherp is een relatief begrip en het hangt eigenlijk ook samen met de likeur die ermee gemaakt wordt, met delicate smaken zul je de alcohol meer opmerken… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 4 weken geleden
@prins Het is geen wet van Meden en Perzen, je kunt deze suiker soorten onderling uitwisselen. Nu gaat rietsuiker t.o.v. gewone suiker niet echt veel meer smaak geven, vooral als je het in een likeur wilt gebruiken (die mogelijkerwijs nog… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 10 maanden geleden
@psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 10 maanden geleden
Welkom Jurgen,
Lekker bezig al, gelukkig geen bom gemaakt met die bananen 😉 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 10 maanden geleden
@fogland-distiller welkom, goed dat je zelf ook een ketel heb besteld en als jullie 2 verschillende maten hebben is het ook wel eens handig om die van elkaar te lenen als dat nodig is. Hou met een bananen fermentatie er… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
Even nog een aantekening, ik had 1 onderdeel van de kruit overgeslagen, de laurierbessen, aangezien ik komend weekend een stuk Noordelijker ben dan ik me normaal durf te begeven in Nederland, denk ik dat ik een uitstapje maak naar een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@prins precies, kolom is van vele factoren afhankelijk. Ik begrijp als je handig bent dat je iets zelf wil maken. Maar als je er niets vanaf weet zal je een hele uitgebreide studie er van moeten maken en dat gaat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@prins Hoe lang is een chinees.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
@robbert Leuke recepten en als je de ingrediënten bij elkaar heb is het ook wel makkelijk te maken. Wat is de basis van je alcohol? Ik heb nu een paar keer appelsap gebruikt om alcohol te maken en heb het… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – leuk 10 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Basis mede" – leuk 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden
@pastis1996
Filmpje van Robbert over Absinthe, zelfde werking geldt voor Pastis (betreffende splitsing), aangezien dat de mildere variant is nadat de Franse wijnboeren en de anti-alcoholbeweging Absinthe het voor elkaar hadden gekregen Absinthe verboden te krijgen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 10 maanden geleden
Ik heb slechts driemaal mede gemaakt dus ben niet de meest ervaren bron. Het witte wijn verhaal komt me bekend voor, de mede hier heeft een jaar moeten staan voordat de honing er terug in kwam, laat de eerste versie… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
@robbert klopt ik had het filmpje nog bekeken. Het gaat ook de mirre worden met wilde gagel en de bergkummel, is redelijk in de buurt van de oorspronkelijke receptuur (in een aantal steden komen deze drie steeds naar voren)…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden
@pastis1996 de weckpot met alcohol en kruiden, de warme alcohol onttrekt de smaak. Alleen kruiden roosteren in de oven (op een hogere temperatuur) is een andere toepassing, eentje die je meer ziet bij koken. En het verdunnen kun… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden
@pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden
@pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden
Hoi Amaury,
Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde me dat net in via WhatsApp.
- Meer laden