Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

PatrickT

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van PatrickT

@patrickt

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @murmillo O nee daar is tie weer 😵  Ik heb nog steeds 6 kratten met 0.45l flessen en nog wat flessen van vorige jaren 😓 De laatste keer heb ik de appelsap gebruikt voor een basis alcohol voor wat likeurtjes.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @robbert nat/”vers” bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al eens besproken,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @kevin helemaal mee eens, niet te moeilijk over doen. Het lijk er wel op dat die bewaar adviezen en houdbaarheid de verkoop moet stimuleren. Mijn grootste ketel is 25 liter dus ik maak dan een stookwijn van 27 liter met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 3 weken geleden

    @kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel nog bubbelt en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @robbert ik heb een Ruby Port gebruikt maar ook de rasp van 2 citroenen. Maar het zuur van een citroen is meestal gelijk aanwezig en de kruiden smaak komt veel later, dus geduld.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @robbert heb net de Tijm likeur gemaakt. Ik heb ietsje meer alcohol gebruikt en nu heb ik precies 1 liter van 40%. Het smaak nu iets wat zuur met een lichte tijm smaak, maar dat zal wel veranderen na een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden geleden

    @kees22 mijn huis op 16 graden, dan is mijn vrouw aan onderkoeling overleden of terug naar Thailand 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden geleden

    @frans17 dat heb je goed gedaan alle suikers zijn omgezet in alcohol en dan blijft zuur over zullen we maar zeggen. Menig brouwer zal jaloers zijn. Stoken die boel. Wat heb je voor ketel, met een kolom maak je hier…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden geleden

    @jagdhornblaser waarom wachten tot de zomer? Robbert gaat uit van een temperatuur van rond de 15-16 graden en ik hou zelf 13 graden aan, en dat val niet mee in de zomer.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden geleden

    @rinus55 een suiker stookwijn kan bijna niet mislukken en is prima voor een bubbelplaatkolom want je stook niet op smaak maar neutraal.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken.    Maar de P.P.Ms van het mout…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden geleden

    Welkom Tom,
     
    Wat wil je gaan maken?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn favorieten als het aankomt op geturfde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Murmillo

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 4 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 4 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 6 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 7 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens