-
Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@bort0 gewoon mee spoelen ..
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Amylase" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Ik heb zojuist een mail beantwoord van 1 van jullie, ik weet niet wie want de namen komen Niet overeen met de nicknames op het forum De tekst zoals die bij het product staat is correct. Het bentoniet verhaal mag… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Amylase" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Er zijn inderdaad amylases die op lagere temperaturen werken . Worden alleen uit andere producten verkregen . En inderdaad dat heeft langere inwerk tijd . Als het niet staat op de verpakking hoe ergens mee te werken gebruik het dan… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stook je kunt de wort koken en ook inkoken maar ook gewoon filteren en vetgisten . Ook kun je zonder filteren vergisten . Ook daarbij zullen meerdere smaken meer vormen . Wanneer je niet kookt en stopt op 72 -… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@webstorestudio ik weet niet om wat voor mout het gaat als het nog korrel of geschrote korrel is is de kans groot dat je nog moet maïschen . Verhouding tussen gerts en rogge hangt af van smaak en wat je… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Beslag verzuurt" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dutchgold met een slechte vergisting kan het ph inderdaad heel laag worden er kunnen nog meerdere zuren als ook zwavelzuur , boterzuur ont staan . Ook autolyse van dode gistcellen hebben hierop invloed Verstandig is om inderdaad anders te doseren… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Beslag verzuurt" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dutchgold is het verzuurt door een bacterie of is het verzuren door de verhoogt azijn zuur uitgestoten door de gist die onder te veel druk heeft gestaan. Wat met een SG van boven de 1100 zeer snel mogelijk is. . … Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@bort0 je kunt een vat wat al enige dagen staat te gisten beter niet door roeren .
Dan voeg je zuurstof toe aan een anearobe stadium. Dus gist stress veel vervuiling en kans op stoppen of mislukken van het beslag . -
Robbert reageerde op het onderwerp "ketel + diverse atribute wegen omstandigheden aangeboden" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stefanjo er staat een telefoon nummer bij . Ik denk dat je gewoon even Koos moet bellen.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "het luchten van alcohol" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@lemonloo zie het net als met rijpen op vat of fles . Als je een fles afsluit dan kan er niets uit of in dus beperkte oxydatie . een vat is poreus . Er damp iets uit samen met scherpe… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "ketel + diverse atribute wegen omstandigheden aangeboden" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 deze kolom inderdaad op lucht . Ja koos heeft er veel tijd en geld in geinverteert . De basis is een rvs melbus . T spul werk goed en is weinig gebruikt.. Is gebouwd 3 jaar geleden . T… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "het luchten van alcohol" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@ener je kunt elk poreuze materiaal of filter gebruiken . Het moet ademen . Het moet ook niet te open zijn dan krijg je weer te veel verdampen
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 uiteraard zit er verschil van werken met en zonder kolom. Het is een balans tussen warmte en terug koelen ook vinden waarbij wel een goede flow blijft. Wanneer je boven de 95 graden komt gaan de meeste smaken kapot… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert die acetaat geur ontstaat meestal doordat tijdens gisting azijnzuur en ethyl zijn gaan binden ook door aanwezig andere zuren als zwavelzuur . Tot een acetaat . Meestal gebeurt dat door o.a. een slepende vergisting , te lang laten staan… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert dat kan inderdaad meerdere oorzaken hebben. Laat het nog maar een nachtje open luchen en proef morgen nog eens.
Je hebt in ieder geval weer wat bijgeleerd vandaag! -
Stookforum reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden
P.s. als je een nipje proeft weet je waarschijnlijk meteen dat het eerder 70 zal zijn dan 11 😉
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Is het distilaat of stookwijn? Je refractometer is een Brix meter, een suikermeter dus en geen alcoholmeter. Hij geeft bij een suikerhoudende vloeistof aan wat het theoretisch haalbare percentage alcohol na vergisting is. Leg je wat anders op het prisma… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden
De refractometer geeft een brixwaarde aan van 20, rechts zie je wat de thoretische haalbare percentage alcohol is wanneer alle suiker is vergist. Om en nabij de 11% dus
De dobber laat zien dat je distillaat 70% alcohol bevat. - Meer laden