-
Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Je kunt na het maïschen filteren . Je kunt b.v. rijst hulzen hierbin gebruiken waardoor de vloeistof er makkelijk doorloopt maar ook kun je ouderwets een groffe zeef of een gaas nemen daarop een laag schoone stro en daar de… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Waar meet je jou temperatuur ? De damp temperatuur van ethyl is 78,3 graden dit zal de damp temperatuur op de brug moeten zijn .Wil je op smaken Stoken zijn er diverse te prefereren temperatuur grenzen. .65 graden is damp… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kapisjon neem dan 3 kilo gerste mout , 6 kilo rogge en 9 kilo tarwemout . 60 liter water . maïsch dit 65 en 72 graden met toevoegen van mineralen complex en ph 5,4 . Na maischen Spoelen met 80… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kapisjon ik denk dat mensen minder voor de suiker alcohol en minder voor de turbo gisten willen gaan omdat men toch meer gaat nadenken en kiezen voor kwaliteit dan voor kwantiteit .. Met het nemen van iets meer tijd en… Lees meer»
-
Stookforum waardeerde het bericht "E-mails van nieuwe posts" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "E-mails van nieuwe posts" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Dat gaat automatisch aan als je reageert denk ik. Als stephan weer beter is wordt er naar gekeken 🙂
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "E-mails van nieuwe posts" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Bovenaan ieder topic kun je ook kiezen voor teken in en teken uit.
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "E-mails van nieuwe posts" – 4 jaren, 5 maanden geleden
In de mail staat een afmeldknop. De andere mail waarin je bericht krijgt dat het aan jou is gericht staat die link nog niet. Wordt aan gewerkt, echter is die ook wel erg handig als het aan jou gericht is…. Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Vodka kun je maken uit granen , mouten , mout en granen ,uit diverse knollen / aardappelen . Simpelste is 1 deel gerste mout en 9 delen graag of . 1 deel mout wat graan en b.v. aardappelen . Simpel… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "kersen likeur volgens recepten 1936" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@lemonloo krieken kun je heel goed gebruiken .
Ph van kersen zit tussen 3,2 en 4,1. Met water erbij zou kunnen dat je het iets aanpast .. ja dat kan met wat melkzuur -
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kapisjon wanneer je simpel gerste mout en gerst gaat maïschen en deze afstookt kun je een goede zachte alcohol krijgen . Maischen wordt overal beschreven het is een vrij simpele handeling Je moet het evenals OOK elke suiker alcohol minimaal… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dumo door suiker toe te voegen die je altijd concessies aan smaak .
Een begin SG van 1040 is al acceptabel genoeg . Eventueel kun je van te voren indampen waardoor sg wat omhoog gaat . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@waltet zijn diverse methoden om gist op te kweken het mooiste is om een gist te kweken op product wat je wil vergisten. Op mout suikers vermentatie. Op meel , op fruit . Na start van vergisting kun je het… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Verwarmingsmat" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert bedankt voor de bestelling. Dinsdag in huis! Dit werkt echt heel fijn en gemakkelijk!
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Verwarmingsmat" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert ik gebruik in deze periodes de riem om mn kunststof vaten. Bij deze temperaturen houd hij ze met gemak op 24 graden. Je krijgt er een thermische sticker bij zodat je kunt zien wat de temperatuur van je emmer… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Verwarmingsmat" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert jazeker, we hebben een warmte riem en een heat pad. Dat is een plateau waar je de emmer op kunt zetten. Gebruik de zoekwooeden ” heat” of ” riem”
Groetjes,
Jan -
Stookforum reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt helaas is Still Spirits met zijn Craft Range whiskygist ook al weer een hele poos uitverkocht.
Presrige Whiskygist is wel goed leverbaar. -
Stookforum reageerde op het onderwerp "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Voor water heb je geen vermogensregeling nodig. Je wilt immers dat het kookt zodat je de volledige damp verkrijgt. De temperatuur hoef je ook niet in de gaten te houden. Gewoon koelwater door de liebig koeler pompen en zorgen dat… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt voor whiskey wordt ook nog meerder stappen gebruikt zoals ook op 45 graden .. het quick and dirty een staps maischen is lekker snel maar zuren , aminozuren , eiwitten , esters die bij vergisten en smaakvorming nodig zijn… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt sorry ik weet dat ze het merk whitelabs hebben maar verder niet wat voor types . Ik gebruik zelf in de regel door mij zelf gekweekte gisten . Ik heb regelmatig diverse andere geprobeerd maar kom vaak toch terug… Lees meer»
- Meer laden