-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden
@psycat je kan best wel gist voeding kopen zoals DAP want ook dat is “natuurlijk” dat is net zoiets als natriumchloride of NaCl (keukenzout, ook heel natuurlijk😆) en ook gistvoeding wat gemaakt is van dode gistcellen 😯 is heeeeel natuurlijk.
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden
@psycat merci voor de info ga volgende keer rekening mee houden.
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@psycat ook merci voor je hulp
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@psycat ik heb 25 liter water met 6kilo fijne wite suiker 100 gram bakkergist brugemans
Eerste week is de gist heel goed bezig geweest.
Ik ga nog een week wachten. -
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 4 weken geleden
@psycat sorry heeft even geduurd, waren enkele drukke weken… een voorbeeld: 350ml wodka, 425g pruimen (lijken abrikoos qua smaak ook na drogen in oven), 87,5g bruine kandijsuiker. ik doe meestal zoveel fruit in de drank zodat het fruit net eronder… Meer lezen»
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
@psycat dat laatste inderdaad. Stolen wordt de volgende fase 😊
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 4 maanden, 4 weken geleden
@psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op. Even zien wat het gaat worden. De keuze is reuze. Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden
@psycat houtskool is wat anders dan actief kool .
Actief kool neemt inderdaad ook smaak weg maar niet echt alles.
Jd gebruikt houtskool voor zachter maken van smaak en ook de ” gebrande ” ” as ” smaak wat te krijgen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden
@psycat als de alcohol weinig hop achtige smaken bevat zou je eerst nog een kunnen overhalen met natriumbicarbonaat. Dat is wat minder agressief.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden
@psycat alcohol in een kunstof of glazen ketel zetten daar roer je de Soda doorheen. Je zal dan een ph meten van 10 of hoger. Door fosforzuur er door te roeren na 48 uur daalt het ph . Bjj 8… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden
@psycat dat is heel moeilijk inderdaad om dat met alleen destilleren weg te krijgen.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 1 week geleden
@psycat brewery heet dat bedrijf.
dat parrotje is precies 250 ml inhoud dus als die vol is is mijn voorloop weg:) -
Kayp1988 antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 7 maanden, 1 week geleden
@psycat de ketel wat ik heb gekregen is een moonshine ketel, wat tevens dient als vergistingsvat. Dus indien ik nu ga beginnen, dan kan ik niet vergisten, natuurlijk wel na de stook. En ja, ik ga nog wel wat vergistingsvaten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 7 maanden, 1 week geleden
@psycat in Nederlands netwerk is het kraanwater niet meer gechloreerd . Kraanwater kan wel hard en mineraal rijk zijn in Nederland. Dit kan bij mengen in alcohol er voor zorgen dat de drank troebelheid/ waas vertoont wanneer de mineralen neerslaan… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 7 maanden, 1 week geleden
@psycat Hier doen de kweeperen het juist slecht. Tenminste: sommige bomen begonnen halverwege het jaar hun blad te verliezen. Niet allemaal, vreemd genoeg.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 7 maanden, 2 weken geleden
@psycat de mispels tijd komt ook weer. Kun je ook heel goed gist uit kweken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 2 weken geleden
@psycat ik heb diverse keren mkn gaschromatograaf aangeboden ook hier oo forum maar ik denk dat de prijs wat een probleempje is. Ik heb door de jaren heen regelmatig getest maar zoals ik zelf mijn ding doe zijn de waardes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 2 weken geleden
@psycat het enzym wat methyl afstoot zit voornamelijk in de harde laag onder de schil. Steeltjes moet je altijd eerst verwijderen. Pitjes zijn verantwoordelijk voor cyanide. Wanneer je de pulp of geperste appels in pan heet water doet . (… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 8 maanden, 1 week geleden
@psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte…. Meer lezen»
-
Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 9 maanden, 2 weken geleden
@psycat ik heb vorig jaar ook oude krieken wijn afgestookt, en die riekt echt naar die krieken, ook smaak is super, Ik probeer foto’s te maken van mijn ketel en de gêne dat ik wil komen, dadelijk naar die winkel… Meer lezen»
- Meer laden