Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden

    @psycat je kan best wel gist voeding kopen zoals DAP want ook dat is “natuurlijk” dat is net zoiets als natriumchloride of NaCl (keukenzout, ook heel natuurlijk😆) en ook gistvoeding wat gemaakt is van dode gistcellen 😯 is heeeeel natuurlijk.

  • Profielfoto van Willy00

    Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 1 week geleden

    @psycat merci  voor  de info ga volgende keer rekening mee houden.

  • Profielfoto van Willy00

    Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @psycat ook merci voor je hulp

  • Profielfoto van Willy00

    Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @psycat ik heb 25 liter water met 6kilo fijne wite suiker 100 gram bakkergist brugemans 
    Eerste week is de gist heel goed bezig geweest.
    Ik ga nog een week wachten. 

  • Profielfoto van ManonH82

    ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @psycat  sorry heeft even geduurd, waren enkele drukke weken… een voorbeeld: 350ml wodka, 425g pruimen (lijken abrikoos qua smaak ook na drogen in oven), 87,5g bruine kandijsuiker. ik doe meestal zoveel fruit in de drank zodat het fruit net eronder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van ManonH82

    ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @psycat dat laatste inderdaad. Stolen wordt de volgende fase 😊

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op.  Even zien wat het gaat worden.  De keuze is reuze.  Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    @psycat houtskool is wat anders dan actief kool .
    Actief kool neemt inderdaad ook smaak weg maar niet echt alles. 
    Jd gebruikt houtskool voor zachter maken van smaak en ook de ” gebrande ” ” as ” smaak  wat te krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    @psycat  als de alcohol weinig hop achtige smaken bevat zou je eerst nog een kunnen overhalen met natriumbicarbonaat.  Dat is wat minder agressief.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    @psycat  alcohol in een kunstof of glazen ketel zetten   daar roer je de Soda doorheen. Je zal dan een ph meten van 10 of hoger. Door fosforzuur er door te roeren na 48 uur daalt het ph .  Bjj 8…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 5 maanden geleden

    @psycat  dat is heel moeilijk inderdaad om dat met alleen destilleren weg te krijgen.  

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 1 week geleden

    @psycat brewery heet dat bedrijf.
    dat parrotje is precies 250 ml inhoud dus als die vol is is mijn voorloop weg:)

  • Profielfoto van KayP

    Kayp1988 antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 7 maanden, 1 week geleden

    @psycat de ketel wat ik heb gekregen is een moonshine ketel, wat tevens dient als vergistingsvat. Dus indien ik nu ga beginnen, dan kan ik niet vergisten, natuurlijk wel na de stook. En ja, ik ga nog wel wat vergistingsvaten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 7 maanden, 1 week geleden

    @psycat in Nederlands netwerk is het kraanwater niet meer gechloreerd . Kraanwater kan wel hard en mineraal rijk zijn in Nederland. Dit kan bij mengen in alcohol er voor zorgen dat de drank troebelheid/ waas vertoont wanneer de mineralen neerslaan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 7 maanden, 1 week geleden

    @psycat Hier doen de kweeperen het juist slecht. Tenminste: sommige bomen begonnen halverwege het jaar hun blad te verliezen. Niet allemaal, vreemd genoeg.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue fermentatie" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @psycat de mispels tijd komt ook weer.  Kun je ook heel goed gist uit kweken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @psycat ik heb diverse keren mkn gaschromatograaf aangeboden ook hier oo forum maar ik denk dat de prijs wat een probleempje is.  Ik heb door de jaren heen regelmatig getest maar zoals ik zelf mijn ding doe zijn de waardes…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @psycat het enzym wat methyl afstoot zit voornamelijk in de harde laag onder de schil.  Steeltjes moet je altijd eerst verwijderen.  Pitjes zijn verantwoordelijk voor cyanide. Wanneer je de pulp of geperste appels in pan heet water doet . (…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 8 maanden, 1 week geleden

    @psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Bartholomeo

    Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 9 maanden, 2 weken geleden

    @psycat ik heb vorig jaar ook oude krieken wijn afgestookt, en die riekt echt naar die krieken, ook smaak is super, Ik probeer foto’s te maken van mijn ketel en de gêne dat ik wil komen, dadelijk naar die winkel…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 22 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens