-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Koperen flens gezocht" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@psycat aliexpress heeft ze.
-
DennisCuracao antwoordde op het onderwerp "Bevriezen ipv stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Maar je schoonmoeder gaat toch niet gisten hoop ik.
-
Petroesjka antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@psycat Hoi Psycat, ik heb maar gelijk drie dobbers aangeschaft, een voor laag, een voor middel en een voor hoog alc. gehalte). dit had ik eerder moeten doen, werkt veel eenvoudiger en sneller en meer dan goed genoeg voor het… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druivenpulp" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@psycat elke vrucht heeft een bepaalde hoeveelheid suikers dit zijn andere suikers dan het gewone tafel suiker . dit bepaalt hoeveel alcohol en ook karakter en smaak . De aroma’s en zuren uit fruit bepaald smaak en ester vorming door… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even kennismaken met bonsbitter" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat Angostura is een oude drank en er zijn door jaren heen een paar merken met alle een eigen draai aan de smaak. Ik heb even in de het oude boekje gezocht tussen de bitters . De drank wordt gemaakt… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat Omdat in de VS en Canada is hard Cider de naam voor wat in Europa Cider heet. De naam voor appelsap is Cider (ook wel sweet Cider of soft Cider). Maar gelukkig (en om het simpel te houden :-)… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat Gin is een afgeleide van Jenever, na introductie in Engeland is het daar in de loop der jaren uitgegroeid tot Gin
-
Petroesjka antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat Ik heb geen ervaring met dobber, dus kan dit niet echt beoordelen. Nadeel wat ik met dobber zag/zie, is dat ik een waarde moet aflezen op een schaal (die m.n. bij de lagere alcohol gehaltes) waarvan de resolutie erg… Read more»
-
Petroesjka antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat Hallo Psycat, ik heb zelf geen dobber, maar heb ze wel bekeken, ze lijken me m.n. bij de lagere alcoholgehaltes niet echt nauwkeurig. Het meten van de dichtheid (zeker als je dit met een pipet doet en niet met… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Geen gespetter tijdens destilleren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat, ik hoor de vrouw ook wel eens dat er gespetterd wordt in de WC, kom dit door een te klein of een te groot botje?
-
hegeliopstra antwoordde op het onderwerp "quick pot still" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat, salaam ? zit er een moslim op een stookforum ? LOLas salaam alaykum wa rachmatullah wa barakatu.ik heb een pot still – gebruikt gekocht:model is te zien op amazon: <a href=" Verwijderde link…[Verder lezen]
-
medemaker antwoordde op het onderwerp "Geen gespetter tijdens destilleren" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@psycat 🤣
-
eneR antwoordde op het onderwerp "De kogel is door de kerk." – 3 jaren, 10 maanden geleden
Geplaatst door: @psycat Bedenk dat men 100 jaar geleden uitstekende alcohol maakte met de eenvoudigste middelen Echt? Volgens mij hebben ze het filteren over kool uitgevonden om de kwaliteit te verbeteren. Geplaatst door: @psycat Moet je alle suiker inverteren :… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@psycat, ik heb eens een bruine rum door een koolfilter gehaald, omdat deze iets troebel was. De kleur was iets minder maar de smaak heel veel minder. Dat doe ik dus nooit meer.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@psycat met potstill op themp van ongeveer 88-92 geaden opnoeuw overhalen is de meest efficiënte methode.
Het kan ook chemisch maar dat is beetje secuur werkje -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@psycat Het neemt een hele hoop tot alle kleur weg (weet dit niet uit eigen ervaring maar t wordt wel gebruikt in de commerciële en hobbysfeer), afhankelijk van de smaken zal het ook wat wegpakken. Andere opties zoals opnieuw destilleren… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@psycat Het ligt eraan wat je als natuurlijk beschouwt maar wat er gebruikt wordt bij Rum productie is dat nadat een Rum op vat heeft gelegen deze gefilterd wordt met actieve kool om de kleur weg te vangen.
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
G’day @Psycat, Vooropgesteld, ik smul van jouw replies op mijn amateuristische vragen. Hoe fijn is wel niet dat een ander, een volstrekt onbekend mens, zo barmhartig en onbaatzuchtig in de pen klimt om mijn sneue stookpogingen richting te geven? Ikzelf… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@psycat, meer is niet altijd beter, maar ik ben dan ook aan deze hobby begonnen omdat ik wilde weten wat ik proef en waarom ik het proef. Neem kleine stapjes en probeer die te verbeteren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@psycat peenzaad is inderdaad wortelzaadjes. Die 10 % in ketel begrijp ik , zo geeft iedereen zijn kleine eigen touch aan een drank . @zoef pas op met hoeveelheid engelwortel 2 tot 8 gram per liter ! Het kan vrij… Read more»
- Meer laden