Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Dropshot maken" – leuk 17 uren, 5 minuten geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 17 uren, 8 minuten geleden

    @tom182 wanneer iets staat te gisten ook al is het traag NOOIT in roeren  ! 40 gram unibrew is op 20 – 25 liter eigen echt het minimale.  Het is een vergelijkbare met bakkersgist. Wacht nog een weekje af  ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 4 dagen, 13 uren geleden

    @mccorner  waarom surrogaat dropshot met smaak en kleurstoffen maken terwijl het immers niet moeilijk is om een gezond product te maken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 4 dagen, 13 uren geleden

    @tom182 klopt maar je gebruikt het verdunt naar 12 % .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sugarwash aanvullingen?" – leuk 4 dagen, 13 uren geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 4 dagen, 13 uren geleden

    @big-g het lost inderdaad ook op in water op kamertemperatuur maar bij hogere temperaturen lost het sneller op en het help bij inverteren  . Geinverteerde suikers ( mono saccharide )vergist sneller en met minder afval dan gewone tafel suiker. (Disaccharide) …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 5 dagen, 10 uren geleden

    @kees22 kook temp van ethylcarbamaat is 185 gr  .  Je zou dus denken dat het niet overkomt maar net als andere alcoholen bind het zeker omdat het al ethyl moleculen bevat aan ethyl.  Het lift mee  .   Nee je liegt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 5 dagen, 20 uren geleden

    @tom182 wanneer je niet de 80 gr stap doet blijven er inderdaad nog actieve enzymen.  Nu is het niet alleen de alfa en bèta maar ook een aantal aan coenzymes. Deze kunnen zeker nog invloed hebben op smaak vorming en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka mash" – 1 week, 5 dagen geleden

    @kobussie tomaten puree wordt alleen door onnozele kneijers gebruikt die naar slechte moonshiners filmpjes hebben gekeken .  Dat geeft ook geen enzymatische werking . Het verzuurd alleen .   Wodka maak je met graan en mout , aardappelen met mout of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zuiver amoniac" – 2 weken geleden

    @johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken geleden

    @kees22 klopt niet helemaal zoals jij zegt betreft ethylcarbamaat .  Net als  Wanneer je in de zon zou zitten in de tuin wordt je bruin  . Zit je achter glas duurt het zeer lang voor je bruin wordt. Dit komt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 1 dag geleden

    Simpeler is gebruikt gezond verstand en flikker afval als voorloop en naloop gewoon weg  !  Zorg dat ketel schoon is voor gebruik.  Vermijd zoveel mogelijk pitten in beslag  en bij fruit beslag even kook over het fruit hierbij Breekt het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 1 dag geleden

    Cyanide test  in test buisje 50cc vloeistof. Toevoegen 1 mililiter ammonium sulfaat . laat het verdampen tot het bijna droge stof is . Voeg roeren 10 mil gedistilleerd water toe na afkoelen flink schudden of doorroeren . laat dit bezinken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 1 dag geleden

    @kees22  het gaat nuet alleen om de ethyl en methyl . Er is legio van stoffen die ook in een of andere ester of binding aanwezig kunnen  zijn in voorloop  . Enkele zijn : Propionaldehyde 48gr Aceton – propanal 56,5…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gasfles plots leeg" – 2 weken, 2 dagen geleden

    @johans snel wisselen en gewoon doorgaan zal weinig invloed hebben.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 3 dagen geleden

    @psycat ik maak wel eens gebruikt van charantaise opstelling voor gelijke cognac, ”  metaxa ” ,  of calvados  dan gebruik ik wel de feints in smaak vorming  . Verder ben ik niet een zuinige krent.  Ik gooi voorloop en naloop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 4 dagen geleden

    @kees22  92 % zuiver ?  Voorloop en naloop zitten diverse alcoholen en acetaten in  .  Deze zijn ook lichter dan water dus als je een standaard alcohol meter gebruikt die ziet geen verschil tussen de verschillende stoffen en  jou 92…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @vijf-bijtjes opnieuw overhalen.  Een kleine voorstook doen op 65 gr  dan zal je als ee eventueel wat methyl in zit dit grotendeels weg stoken.  Wat achterblijft hoef je niet zorgen over te maken  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @vijf-bijtjes wat heb je gestookt? En hoe heb je de aanwezigheid van methyl gedetecteerd? 
    Methyl kan je grotendeels weg destilleren. Door jou temperatuur op brug aan te passen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @vijf-bijtjes natuurlijk kun je het mog eens overhalen.  Niet alleen stoken voor alcohol zelf er zijn ook dranken die tot 7 x opnieuw worden overgehaald.

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 4 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 5 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 6 dagen geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens