-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 2 weken, 4 dagen geleden
@licasi je kunt het destilleren op een potstill waarbij je inderdaad smaak concentratie krijgt en meer alcohol . Hop is alleen venijn in destilleren. Het krijgt snel overhand. Dus met het brouwen moet je daar rekening mee houden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 2 weken, 4 dagen geleden
@mau high pitch betekent dat wanneer je gisting begint er al ruim cellen aanwezig is dus minder deling en sneller al de zuurstof op waardoor ook in korte tijd al alcohol wordt geproduceerd. De eerste gist periode in zuurstofrijke omgeving… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 2 weken, 5 dagen geleden
@mau 4 graden kunnen de meeste gisten wel mee omgaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo mensen :)" – 2 weken, 5 dagen geleden
@mccorner je hebt volkomen gelijk ik weet zo niet meteen uit hoofd waar maar volgens mij een land in Afrika en Mongolië zijn er inderdaad dranken uit wei gemaakt . Zowel als den soort wijn en een licht alcoholisch gedestilleerd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 3 weken geleden
@tripel32 15 / 22 kan daarbij prima lengte koeler 80 – 100 cm.
Gebruik een vijver /Fontijn pompje met voldoende opvoerhoogte -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 3 weken, 1 dag geleden
@tripel32 hoe groot in jou ketel inhoud en wat is pomp debiet.?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 3 weken, 2 dagen geleden
@psycat dadels worden zeker wel vaak vermeld . Maar voornamelijk Midden Oosten. O.a. in iran gebruikt om een arak van te stoken. Vergisten gemengd met rozijnen op een traag of spontane gisting . Kaneel , kruidnagel ,citrus , vijgen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 3 weken, 4 dagen geleden
Gerste beslag maken als bie en vergisten . Em hierna met hop en citroen afstoken. Eventueel zoeten.
-
Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 4 weken, 1 dag geleden
-
Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 4 weken, 1 dag geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 maand geleden
@niettemin waarop zetten ? Zo een ding van dat plaatje? Zinloos .
Voor een goede whiskey ketel moet ketel ook een goede flow hebben . Je moet een juiste verzadiging kunnen krijgen . Dan moet je geen schoorsteen achtige trek hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 maand geleden
Als je voor een volle smaak whiskey wil gaan us een z.g.n.whiskey ui . Of alembiek nog steeds de betere keuze. Ook voor een full body rum. Wanneer je hogere alcohol wil stoken voor drank als bijv vodka , taquila… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand geleden
@mau ongeveer 150 gr innwater gekookt
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand geleden
@mau aller eerste de stookwijn: STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand geleden
Beginners gebruiken ook wel meerdere potjes / glaasje waar ze dan een beetje steeds in opvangen en kijken dan als ze klaar zijn wat goed is. Na een paar keer krijg je wel door waar je al de scheiding kaj… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand geleden
@mau in de eerste overhaal hief je niets weg te gooien. Dat die je in de laatste . Je haalt altijd 2 tot 3 x over al na gelang kwaliteit van het beslag. De hoeveelheid is ook afhankelijk van de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand geleden
@psycat in bruidstranen en danzig wasser word zowel 22 karaats bladgoud vlokjes gebruikt als eetbaar goudvlokjes . Echt goud heeft geen smaak invloed en passeert gewoon maag en darm . Eetbaar ” goud” heeft wel iets smaak maar je gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 1 maand geleden
@rdirk als je zoet met siroop heb je inderdaad hoger percentage nodig . Maar door warm Maceraat en zoeten met uitgekookte honing of kandij van rietsuiker kun je met lager percentage ook genepi maken. T is maar net welk werkwijze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 1 week geleden
- @moonshiner79 er wordt gesproken over 17 % under proof . Dat zou neerkomen op rond 41,5 % .
- Het beste is een deel verse kruiden gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 1 week geleden
Op foto rectificatie potje . Alleen in lijn dus niet met kraan / overstort onder open .
- Meer laden