-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 3 weken, 2 dagen geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 3 weken, 2 dagen geleden
Zoek even naar topic ”
Troebel , zweem , nare geur , vieze lucht , verkleuring , bijsmaak, mogelijk enkele eerste oplossing”
Hier staan diverse oplossingen en ook werkwijze.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 3 weken, 2 dagen geleden
P s wijn mag NOOIT!! In de vriezer . Dan wordt het verkeert !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 3 weken, 2 dagen geleden
Wijnen kun je het beste klaren met vislijm of bentoniet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 3 weken, 3 dagen geleden
@harryd1969 ik weet dat het geen ketel is maar zoals ik eerder opmerkte ik juig niet zo over dat apparaat. Het is handig maar niet breed in wat je allemaal ermee kunt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 3 weken, 3 dagen geleden
@harryd1969 ik heb diverse ketels en aan / opbouw delen. Ik gebruik zelden 96 % stripper omdat ik niet mengen en roeren doe en geen suiker alcohol gebruik. Een ” neutraal ” voor maceraat kan uit een graan van 88%… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 3 dagen geleden
@mau zolang een beslag niet stinkt naar methaan, ether, aceton/ acetaat, geen zwarte schimmel opstaat of 4 weken na eind vergisting heeft gestaan is het meestal gewoon bruikbaar
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 3 weken, 3 dagen geleden
@harryd1969 ik ken het systeem. Je heb diverse strippers systems. Meest gebruikte continu systeem is de plates . Dit is een alternatief en noemt men als ik goed heb heat exchange still system . Het is wat compacter en gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Continue stripping still" – 3 weken, 4 dagen geleden
@harryd1969 leuk apparaat maar niet voor brandy of whiskey. Het is een beetje standaard vodka distiller. Omdat vodka in productie normaal 5 X zou moeten overgehaald . En met deze zou je in 1 run klaar kunnen zijn . …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 4 dagen geleden
@mau waarom weggegooid?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 4 dagen geleden
@mau waar het vandaan komt weet ik niet maar er wordt nog te veel gedacht dat waterslot een indicator is betreft gisting. Denk fout het is slechts een stank afsluiter en ontluchter die zorgt dat er geen vuil in ton… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 4 dagen geleden
@mau was de vergisting gestopt ? Heb je dit gecontroleerd?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 4 weken geleden
@licasi je kunt het destilleren op een potstill waarbij je inderdaad smaak concentratie krijgt en meer alcohol . Hop is alleen venijn in destilleren. Het krijgt snel overhand. Dus met het brouwen moet je daar rekening mee houden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 4 weken geleden
@mau high pitch betekent dat wanneer je gisting begint er al ruim cellen aanwezig is dus minder deling en sneller al de zuurstof op waardoor ook in korte tijd al alcohol wordt geproduceerd. De eerste gist periode in zuurstofrijke omgeving… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 4 weken, 1 dag geleden
@mau 4 graden kunnen de meeste gisten wel mee omgaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo mensen :)" – 4 weken, 1 dag geleden
@mccorner je hebt volkomen gelijk ik weet zo niet meteen uit hoofd waar maar volgens mij een land in Afrika en Mongolië zijn er inderdaad dranken uit wei gemaakt . Zowel als den soort wijn en een licht alcoholisch gedestilleerd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 1 maand geleden
@tripel32 15 / 22 kan daarbij prima lengte koeler 80 – 100 cm.
Gebruik een vijver /Fontijn pompje met voldoende opvoerhoogte -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 1 maand geleden
@tripel32 hoe groot in jou ketel inhoud en wat is pomp debiet.?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 1 maand geleden
@psycat dadels worden zeker wel vaak vermeld . Maar voornamelijk Midden Oosten. O.a. in iran gebruikt om een arak van te stoken. Vergisten gemengd met rozijnen op een traag of spontane gisting . Kaneel , kruidnagel ,citrus , vijgen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 1 maand geleden
Gerste beslag maken als bie en vergisten . Em hierna met hop en citroen afstoken. Eventueel zoeten.
- Meer laden