-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt sorry ik weet dat ze het merk whitelabs hebben maar verder niet wat voor types . Ik gebruik zelf in de regel door mij zelf gekweekte gisten . Ik heb regelmatig diverse andere geprobeerd maar kom vaak toch terug… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert hetvhart gedeelte kun je op Drinksterkte brengen met water en als je dat lekker vond een suiker siroop van rietsuiker . Voorloop zitten o.a . zuren , methyl , alcoholische bindingen , acetaten en meer diverse ongewenste stoffen in… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert hetvhart gedeelte kun je op Drinksterkte brengen met water en als je dat lekker vond een suiker siroop van rietsuiker . Voorloop zitten o.a . zuren , methyl , alcoholische bindingen , acetaten en meer diverse ongewenste stoffen in… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 het is wat omslagtiger maar goed te doen .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 , teff , gierst , quinoa en ameranth kun je het beste vooraf weken , spoelen daarna wellen dan kun je ze verder wel makkelijk verder verwerken .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt red star whiskey gist en red star dady zijn ook prima droge gisten van de hoogste kwaliteit
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt whote labs word toch door brouwland en van der kooy verkocht ?
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Er zijn meerdere goede gisten voor whiskey’s . In vroege beginsel lijken bieren en whiskey’s op elkaar maar het is een veel gemaakte fout om op die zelfde basis van bier te blijven hangen . Je komt valkuilen tegen ….. Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@equinox voor Whiskey kun je beter geen gebruik maken van toevoegen van suiker en turbo clear .
Dit gaat ten koste van smaak en karakter van de whisky .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jandemann kan wezen dat de hoeveelheid etherische oliën erg hoog is inderdaad door de Citroen . Ook kan het dat je een laag alcohol percentage hebt waardoor de oliën stollen . Je kunt iets alcohol toevoegen dan zou het weer… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@thurstan ik stook al 40 jaar op gas met een goede stelbare gasdrukregelaar en dat werkt perfect . Met gas is veel fijner af te regelen , gas dicht en je bent warmte kwijt beetje erbij en temperatuur stijgt meteen… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Klaren" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kapisjon klopt helemaal.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@thurstan er zijn mensen die inderdaad het hele proces in de zelfde boiler ketel doen. Maar je kunt het niet on elke boiler doen . Het hangt wel af van materialen waarin word gewerkt en wat jou product is …. Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Klaren" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kapisjon het beste is na vergisten nooit te lang te wachten met verwerken. Je heb het inmiddels van het bezinksel al . Als je binnen 2 weken zal verwerken zal het weinig problemen geven maar Je gaat het binnen een… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Stap voor stap recept" – 4 jaren, 5 maanden geleden
P.s . Eierschalen zijn wel een goed middel wanneer een gisting sleept en drijgt door te schieten in zuren en acetaten vorming . Merk je iets van ” graflucht ” of scherp , lijm achtig kun je met eieren schalen… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Stap voor stap recept" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 eierschalen zijn grootse deel calcium carbonaat zodra In contact met zuur zal het altijd reageren. Des te zuurder des te meer reacties en met lage zuur /hoog ph geeft het langzamer af . Als je poeder calsium carbonaat gebruikt… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Is dit wat … als je nu een 3,5 liter keteltje hebt? 99 eurotjes" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stefanjo ik moet een 80 liter aan opbouwen voor iemand dus zaterdag even in orde maken . Komt hem zondag halen .
Dan is die klaar
Mag zelf dan poetsen . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt in topic boven vind je fimpjes ook van simpele Whiskey maken .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kerkhofj er zijn ook kleinere van 3 en 5 liter . Maar lastig aan te komen .
En er zijn koelers uit lasapparaten die lijken net op kleine boilers . -
Robbert reageerde op het onderwerp "Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@driesvik heb je een mailtje gestuurd .
Ik hoor jou belletje of zie jou whatsapp tegemoet
- Meer laden