Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert Zou niet de duurste zijn die ik ooit heb gedronken 🤐
     port-ellen.jpg

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert nat/”vers” bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al eens besproken,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van bcnx71

    bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    excuus, je had de gist vraag al beantwoord herinner ik me nu.
     
    BC

  • Profielfoto van bcnx71

    bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    volgens Brouwland kan ik de gist na opening niet herbruiken. Ik snap dan wel niet dat ze 500 gram verpakkingen aanbieden. Ken je geschikte vervangers van stookwinkel.nl?
     
    Dank,
    BC

  • Profielfoto van Diederrick

    Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert daar was ik al bang voor – ik ben aan het rommelen geweest met de verbinding van de condensor aan de dome en ik heb het idee dat er dan toch een lekje is ontstaan…Dankjewel voor je reactie

  • Profielfoto van Mana

    Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    Klinkt goed Robbert. Is dit ook het smaakprofiel wat je verwachte 5 jaar geleden?
    Afwachten hoe het bij mij evolueert in nog 3 jaar. 

  • Profielfoto van bcnx71

    bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    dank!in vries vak bewaren bedoel je? dus gewoon luchtdicht invriezen?
    cheers!
    BC

  • Profielfoto van bcnx71

    bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert  mijn Vevor destiller is maar een 6.5 liter, kan ik dat dan terugrekenen naar ongeveer 1 gram? Waar koop jij die C-70 of Redstar? De C-7- bij Brouwland is schijnbaar 500 gram en die gaat na opening niet meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van bcnx71

    bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert  hey Robbert. Ik kocht de C-70 gist (helaas hebben ze me een oude batch gestuurd die nog maar 10 maanden meegaat) en er staat een rare aanduiding voor hoeveelheid op: 30-50g/hl. “hl” zou hectoliter moeten zijn, maar gezien dat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Mana

    Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert 
    Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Dit was inderdaad ook in de richting van wat ik al wist. Al zag ik in sommige gesprekken langs komen dat er om de dag moest worden geroerd in het begin.Dankjewel!

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ik heb een Ruby Port gebruikt maar ook de rasp van 2 citroenen. Maar het zuur van een citroen is meestal gelijk aanwezig en de kruiden smaak komt veel later, dus geduld.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert heb net de Tijm likeur gemaakt. Ik heb ietsje meer alcohol gebruikt en nu heb ik precies 1 liter van 40%. Het smaak nu iets wat zuur met een lichte tijm smaak, maar dat zal wel veranderen na een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van skyliner

    skyliner antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert thnx voor je uitleg, zal eens googlen welke shop interessant is.

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ik neem aan dat dit voor alle fruit telt?

  • Profielfoto van ManonH82

    ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @robbert beste Robbert, bedoel je dan het fruit 1 min koken?Schillen doe ik niet meer want vooral bij pruimen krijg je dan heel troebele drank die je veelvuldig moet filteren om hem helder te krijgen. Ik keep die tegenwoordig in,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Bert1985

    Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @robbert  Waarschijnlijk iets te veel marmite gebruikt denk ik dan. Heb jou recept voor de sugarwash gebruikt. Maar kwam er net achter dat de alcoholmeter gebarsten was had opeens loodkogeltjes in de maatbeker Maar was is nu de eenvoudigste manier…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Bert1985

    Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @robbert  Ik gebruik een rvs potstill op basis van een melkketel De ruwstook loopt op dit moment nog heb ongeveer een 500 ml overgehaald met een gemiddelde temperatuur van 85 graden (gemeten op de brug) Mijn begin Sg was 78 …   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 17 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens