-
KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert Zou niet de duurste zijn die ik ooit heb gedronken 🤐
port-ellen.jpg -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert nat/”vers” bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al eens besproken,… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert
excuus, je had de gist vraag al beantwoord herinner ik me nu.
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert
volgens Brouwland kan ik de gist na opening niet herbruiken. Ik snap dan wel niet dat ze 500 gram verpakkingen aanbieden. Ken je geschikte vervangers van stookwinkel.nl?
Dank,
BC -
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert daar was ik al bang voor – ik ben aan het rommelen geweest met de verbinding van de condensor aan de dome en ik heb het idee dat er dan toch een lekje is ontstaan…Dankjewel voor je reactie
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert
Klinkt goed Robbert. Is dit ook het smaakprofiel wat je verwachte 5 jaar geleden?
Afwachten hoe het bij mij evolueert in nog 3 jaar. -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert
dank!in vries vak bewaren bedoel je? dus gewoon luchtdicht invriezen?
cheers!
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert mijn Vevor destiller is maar een 6.5 liter, kan ik dat dan terugrekenen naar ongeveer 1 gram? Waar koop jij die C-70 of Redstar? De C-7- bij Brouwland is schijnbaar 500 gram en die gaat na opening niet meer… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert hey Robbert. Ik kocht de C-70 gist (helaas hebben ze me een oude batch gestuurd die nog maar 10 maanden meegaat) en er staat een rare aanduiding voor hoeveelheid op: 30-50g/hl. “hl” zou hectoliter moeten zijn, maar gezien dat… Meer lezen»
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert
Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert Dit was inderdaad ook in de richting van wat ik al wist. Al zag ik in sommige gesprekken langs komen dat er om de dag moest worden geroerd in het begin.Dankjewel!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik heb een Ruby Port gebruikt maar ook de rasp van 2 citroenen. Maar het zuur van een citroen is meestal gelijk aanwezig en de kruiden smaak komt veel later, dus geduld.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert heb net de Tijm likeur gemaakt. Ik heb ietsje meer alcohol gebruikt en nu heb ik precies 1 liter van 40%. Het smaak nu iets wat zuur met een lichte tijm smaak, maar dat zal wel veranderen na een… Meer lezen»
-
skyliner antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert thnx voor je uitleg, zal eens googlen welke shop interessant is.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik neem aan dat dit voor alle fruit telt?
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert beste Robbert, bedoel je dan het fruit 1 min koken?Schillen doe ik niet meer want vooral bij pruimen krijg je dan heel troebele drank die je veelvuldig moet filteren om hem helder te krijgen. Ik keep die tegenwoordig in,… Meer lezen»
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Waarschijnlijk iets te veel marmite gebruikt denk ik dan. Heb jou recept voor de sugarwash gebruikt. Maar kwam er net achter dat de alcoholmeter gebarsten was had opeens loodkogeltjes in de maatbeker Maar was is nu de eenvoudigste manier… Meer lezen»
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ik gebruik een rvs potstill op basis van een melkketel De ruwstook loopt op dit moment nog heb ongeveer een 500 ml overgehaald met een gemiddelde temperatuur van 85 graden (gemeten op de brug) Mijn begin Sg was 78 … Meer lezen»
- Meer laden