Vond forum berichten leuk
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje @hoentie ik maisch doorgaans in de avond. Ik laat de gemaischte wort/te vergisten vloeistof dan de nacht in t gistvat (afgesloten) of buiten of in schuurtje afkoelen en gooi dus de opvolgende ochtend ... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
Slivovitz Wij hebben hier op ons bedrijf een boomgaard met verschillende fruitsoorten. Waaronder soorten pruimen. Het meeste gaat naar de veiling maar afgekeurd en veel val fruit gaat naar de stort.Maar voor on... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen. 4 kilo suiker koken in 6liter water met een theelepel citroenzuur (poeder) na een kwartiertje door koken aanvullen tot 20 liter laten afkoelen tot 25 graden 4zakjes bakkersgist er in en een liter appe... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw nieuw nieuw @jukky Ben bang dat het gaat tegen vallen. Zo als je in heel veel berichten zou kunnen lezen is dat veel te veel suiker. Niet meer dan 6 kg suiker in 25 liter water zou een beter idee zijn en turbo ex... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Eerste stapjes Welkom, veel plezier en succes. Kijk ook eens bij de filmpjes van Robbert. Zeer leerzaam. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Gist zelf maken ! na een paar keer oefenen staat nu mijn eerste appelsap met eigen gemaakte gist in een emmertje, gist volgens robbert zijn recept, staat ook nog een bakje kool/appel en magere melk wat het volgende pro... |
In forum Gist vragen |
2 jaar geleden |
RE: Hallo stokers @paulb Welkom! Heb je de 8 kg vergist met turbogist op 25 liter? Turbogisten geven helaas een mindere kwaliteit mbt smaak en geur. blauwe alcohol is vaak te veel Gistvoeding… Groetjes Lambik |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren, @robbert 🤭 🤭 |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Volledig recept whiskey maken @martin74 Pragmatisch gezien wil je een ketel hebben die ongeveer twee keer zo groot is dan de hoeveelheid wort die je wilt gaan vergisten, met het toevoegen van het mout (en graan) wil je wat ruimte ... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. Ach dan maar zo foto van de pan 😀 F52E0137-AADE-4B91-9E9F-94416A32CB44.jpeg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. Met inhoud 62654741-7BF7-4346-933F-80D7F618A6DA.jpeg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. Jodium test 57D9B0B0-3543-4CC7-92A2-C98C3272E805.jpeg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari. En als laatst de Sg FF56D184-C47F-4151-A4BD-A171EE147F7D.jpeg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124, ik snap de stokers niet die een deel van de drank afkeuren maar dat dan weer wel opnieuw gaan gebruiken. Na het distilleren blijf er bijvoorbeeld water achter in je ketel en wat uit je kete... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Net een half uurtje aan de telefoon gehangen met Robbert, tijdens boodschappen doen en ik werd achtervolgd door een klein oud mannetje die benieuwd was waar het gesprek over ging. Nadat we klaar war... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |