-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo ik vraag me iets anders af, heb net even een tester gepakt op de refractometer, en hij zit rond de 7-8% al na 24 uur. Lijntje is niet helemaal strak, meer een beetje wazig. Op kraanwater 20 graden is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo valt mee. Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken in de kelder en wat overblijft is dan voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ? Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .
-
dirkkampen antwoordde op het onderwerp "new member" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo bedankt voor u reactie, De meeste flessen in mijn verzameling zijn nog vol, maar er zijn natuurlijk een paar die ik niet kon laten staan. 😉 Zelf iets maken lijkt me ook wel gaaf, maar ik ben daar nog… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden geleden
@rumo ik heb een grainfather met een koperen dome, dat gaat lukken, bedankt
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden geleden
@rumo Volgens mij bedoelt hij het verkrijgen van de gerst. En dat is aan het begin van de zomer. Het mouten zelf zou ik inderdaad later doen, in of vlak na de winter, zoals het ook in het echt gaat…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden geleden
@rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden geleden
@rumo het zit niet mee met de stookwijn maken, had met graan gemaakt maar dat is mislukt, nu maar een simpele suikwash gemaakt die volgend weekend klaar is, kan ik eindelijk de nieuwe kolom testen:)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden
@rumo inderdaad het is niet moeilijk.
Nu alleen op zoek naar krakend verse rook mout en choco die bij opening verpakkingen bij de buren in de keuken is te ruiken en mooi hout om op te rijpen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo ja met goede moutmeel kom je op voldoende sg . Omdat het ook fijn gemalen is is de zetmeel ook goed bereikbaar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo wanneer je een groenmout , pilsmout gebruikt naast moutmeel kun je in principe met 1 kg mout op 9 kilo moutmeel toe. (10 % dus )
Met 1 op 7 is dus geen probleem . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo moutmeel is prima re gebruiken . Vaak heeft dit geen actief enzym dus zal je of een diastatisch mout met ten minste 10 % van totale hoeveelheid moeten toevoegen. Daarnaast moutmeel is lastig om een heldere stook wijn te… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo ja, die heb ik zitten kijken. Je stookt eerst met een kolom schone alcohol en dan met die alquitara ga je aan de slag met kruiden en fruit. Leuk. Ik denk dat ik het omdraai, dat ik start met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo tiny 19 en 20 staan nog niet bijgevoegd. Ik denk dat nr 20 de tijm jou even goed zal bevallen als de lemon lime. En het is net zo eenvoudig te maken . In slechts 1 liter of zelf… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo heb je een link naar die regelaar?
Dank! -
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo Oh 2,5 liter is inderdaad een heel kleintje; wat maak je daar dan mee? En hoeveel hou je dan uiteindelijk over? Om wat te experimenteren is een kleine batch wel handig natuurlijk, maar lukt dat wel goed?
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@rumo Ok, geen bier dus, vreemd, komt dat puur door de hop? Want voor whisky maak je ook een soort bier toch?Ik zie dat de stookwinkel de pro alambiek niet heeft in 15 liter. Ik zou toch liever die vorm… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden geleden
@rumo veel kruiden drankjes uit verleden komen voort uit zogenaamde geneeskrachtige werking . Alcohol was het middel om extracten te maken uit geneeskrachtige kruiden. Absint , beerenbug , Jägermeister/ kruidenbitter , scheeps bitter zijn goede voorbeelden van oude dranken die… Meer lezen»
- Meer laden