Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Willy00

    Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @rumo  heb geen gist voeding gebruikt, miss beter wel gedaan.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 5 maanden geleden

    @rumo jij mag overslaan dit jaar. 😜

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo ik denk ook dat het verkoop praat is.  Ik heb hier droog gist van redstar en bakkersgist in de koelkast van vorig jaar zomer en nat  / vers gist van het jaar 2003.   Ik weet 100% zeker dat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo ik vraag me iets anders af, heb net even een tester gepakt op de refractometer, en hij zit rond de 7-8% al na 24 uur. Lijntje is niet helemaal strak, meer een beetje wazig. Op kraanwater 20 graden is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo valt mee.   Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken  in de kelder en wat overblijft is dan voldoende…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
    De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ?  Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .

  • Profielfoto van dirkkampen

    dirkkampen antwoordde op het onderwerp "new member" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @rumo bedankt voor u reactie, De meeste flessen in mijn verzameling zijn nog vol, maar er zijn natuurlijk een paar die ik niet kon laten staan. 😉 Zelf iets maken lijkt me ook wel gaaf, maar ik ben daar nog…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Frans17

    Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @rumo ik heb een grainfather met een koperen dome, dat gaat lukken, bedankt

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @rumo Volgens mij bedoelt hij het verkrijgen van de gerst. En dat is aan het begin van de zomer. Het mouten zelf zou ik inderdaad later doen, in of vlak na de winter, zoals het ook in het echt gaat….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @rumo het zit niet mee met de stookwijn maken, had met graan gemaakt maar dat is mislukt, nu maar een simpele suikwash gemaakt die volgend weekend klaar is, kan ik eindelijk de nieuwe kolom testen:)

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden

    @rumo inderdaad het is niet moeilijk.   
    Nu alleen op zoek naar krakend verse rook mout en choco  die bij opening verpakkingen bij de buren in de keuken is te ruiken en mooi hout om op te rijpen.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rumo ja met goede moutmeel kom je op voldoende sg  . Omdat het ook fijn gemalen is is de zetmeel ook goed bereikbaar.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rumo wanneer je een groenmout , pilsmout gebruikt naast moutmeel kun je in principe met 1 kg mout op 9 kilo moutmeel toe.  (10 % dus )
    Met 1 op 7 is dus geen probleem . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rumo moutmeel is prima re gebruiken . Vaak heeft dit geen actief enzym dus zal je of een diastatisch mout met ten minste 10 % van totale hoeveelheid moeten toevoegen. Daarnaast moutmeel is lastig om een heldere stook wijn te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van tom182

    tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @rumo ja, die heb ik zitten kijken. Je stookt eerst met een kolom schone alcohol en dan met die alquitara ga je aan de slag met kruiden en fruit. Leuk. Ik denk dat ik het omdraai, dat ik start met…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 14 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens