-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo thnxs, was eerst een carport, toen een garage van gemaakt, en aan de schuur een overkapping gemaakt, en alles verbonden met elkaar door een schuifpui.. Zo kan ik mooi warm en uit het zicht lekker stoken.. 😁 IMG-20200619-WA0007.jpeg
-
kaj antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo hela hela! Zo niet beginnen hé! Miljaar seg.Was nu eerst begonnen aan “Het volkomen stookboek” en eens dat klaar is grondig (de reeds afgeprinte) beginnergids doorlopen.Geef me nog wat tijd 😋
-
kaj antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo oh dus de gist zakt naar de bodem! Dan is het de bedoeling dat je die niet mee opschept en voorzichtig je brouwsel in je ketel doet 😮 goede tips bedankt!
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo ik ben zelf ook benieuwd wat er allemaal mogelijk is, dus ik begin gewoon simpel, en probeer zo het laddertje omhoog te klimmen, en zo langzaam aan zelf te experimenteren..
-
kaj antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo ook duidelijk zo, is dat ook waarom dat klaring middel gebruikt wordt? Om de gist af te breken?
-
kaj antwoordde op het onderwerp "Gegroet" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo het is deze opleiding https://www.syntra-limburg.be/opleidingen/distillateur
Heel kort: geschiedenis van stoken, theorie, praktijk en dan wetgeving. Op de pagina staat wat meer detail. Als beginner kijk ik er alvast naar uit 😁 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo tegen aanbranden kun je vlam verdeler gebruiken . Om goed te kunnen door roeren meer water gebruiken is ook een optie .Je kunt later inkoken . Ik ga toch liever voor rendement en kwaliteit dan gestuntel met zakjes of… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Vergeet niet de andere amylases ook toe te voegen voor een goed omzetten van de verschillende ketens .
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Verschil Alpha Amylase en Gluco Amylase" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo volgrns de fabrikant 3 jaar. Maar het is droog spul verpakt in een zakje met een folie laag binnenin, ik ga er van uit dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken 😀
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "T 500 boiler" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo vooral bij maceratie van belang, dus in de zin, op welke sterkte laat je de kruiden trekken (niet alles moet op hoog percentage, kan zelfs naast de gewenste aroma’s teveel van de ongewenste stoffen uittrekken). Troebel slaan kan dan… Read more»
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Bij de ingrediënten staan Nutrients is dit niet voeding?
prestige-fruit-en-schnapps-turbo-gist-yeast-67-g.jpg -
Hilly antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Thanx voor je antwoord, In dit geval ging het om volume, Ik wil een paar liter om wat mee te experimenteren daarom heb Ik de prestige schnapps yeast gebruikt welke tot een 18% moet kunnen gaan, dat heb ik… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo wat is het verschil in smaak/geur met jouw West Coast M44 gist en een gewone bakkersgist?
Ben hier erg benieuwd naar. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo begrijp ik hoor. Zo deed ik mn eerste ook. Bij mij zijn er ooit ook knallers geweest. Zo zonde en die bende….
-
Sjefman antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Let op, dat is een instinker! 😉 De waarde die je nu hebt is voor het ‘bereide’ (lees ‘aangelengde’) product. Uit mijn hoofd 8 delen water op 1 deel siroop. Voor de pure siroop kwam ik met 20ml/liter op… Read more»
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Met de turbo gist ging het wel zo makkelijk 😉 , maar die vindt ik niet zo lekker. Maar ik voeg wat toe: De 2,5 kilo suiker met 2 liter water op 80C met 7 gram citroenzuur voor 40 minuten.Een… Read more»
-
Sjefman antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Ik doe het normaal alleen tijdens het bottelen, dan gebruik ik de ‘Belvoir elder flower cordial’, 20ml siroop per liter cider, dan heb je precies genoeg om als bottelsuiker droog te laten vergisten en krijg je een hele mooie… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo ja die siroop die ik heb is dik en zoet. En ik wil niet over de 12 gram de liter komen. Plopt en schuimt als een malluh.
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Mijn opstelling" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Deze had ik al eerder op marktplaats gekocht voor 10 euro, onderste keteltje kan 4ltr vloeistof in, en mijn vrouw drinkt maar wat graag mijn liqeurtjes, dus moeten er ook offers gebracht worden om tot een goed resultaat te… Read more»
- Meer laden