Vond forum berichten leuk

RE: groeps foto

zo gaat die ongeveer worden, hier na nog een koperen toeter of bol maken die er ook op past  20250316_145122.jpg

In forum Mijn installatie

1 maand geleden
RE: Benedictine

Vandaag met saffraan uit Iran!  20250228_111251.jpg

In forum Likeuren

2 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@robbert vandaag ook de tijmlikeur gemaakt. Ruikt heerlijk. Nu even een periode rusten en ben benieuwd.  InCollage_20250215_180507661_copy_2048x2048.jpg

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: Aankoop mais

@rumo ah ok! Ik heb op mijn nieuwe maischketel wel een warmte wisselaar dus kan wel afkoelen ook gelukkig. En er zit een roerwerk in dus dat scheelt, ja niet te fijn anders gaat de filterbodem inderda...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@bcnx71 3 kg pils mout , 3 kg rookmout , 1 kilo choco mout en 1 kg roast . 25,5 liter water van 57 graden daar roer je de mout doorheen . Dan zal temperatuur na toevoegen iets zakken. Maar hoe temper...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@rumo ja met goede moutmeel kom je op voldoende sg . Omdat het ook fijn gemalen is is de zetmeel ook goed bereikbaar.

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Enthousiast geworden

@rumo tiny 19 en 20 staan nog niet bijgevoegd. Ik denk dat nr 20 de tijm jou even goed zal bevallen als de lemon lime. En het is net zo eenvoudig te maken . In slechts 1 liter of zelf per 30 liter. ...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@rumo de zeewier op bord is zeewier blad dat is licht geroosterd . Dat andere is heavy roast. Zeker is het graan alcohol! Aquavit is even als vodka mout en granen maar ook alcohol uit aardappelen ...

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Dat wordt kurken trekken

D’r zit een aardig kleurtje aan. Had hem toch iets hoger(48%) weg gezet dan ik genoteerd had dus toch maar iets aangelengd tot 42% en al wat flesjes gevuld.  IMG_0716.jpeg

In forum Stooktips

5 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Van het weekend de eerste cider getapt uit de tap. Smaakt heerlijk. Zoals je ziet met een mooie schuimkraag die uiteindelijk verdwijnen zal.  20240505_211155.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

11 maanden geleden
RE: receptje gevonden snel fermenteren

@rumo je mag het noemen zo je wil maar toen ik begon inmiddels bijna 45 jaar geleden werd er niet gekeken naar internet moonshiners en schuurtjes kneierij uit amerika maar volgde ook de thuis distill...

In forum Recepten

12 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

SG  IMG_20240203_172020605.jpg

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Absint maken

@rumo dat heb je helemaal bij rechte eind absinth ,pernot , genepi , maar ook Chartreuse en Benedictine moeten flink rijpen. Net uit de ketel is het niet te smurfen. Maar eigenlijk geld dat voor al...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: raffaello zonder raffaello

@rumo vandaag gemaakt met druiven alco en bruine chocolade, wel lekker, maar de kokos is wat onder gesneuwd en de choco speelt de boventoon  chocolade.jpg

In forum Likeuren

1 jaar geleden
nieuw keteltje

vandaag mijn nieuwe keteltje binnen van stookwinkel en erg blij er mee vanavond mijn walnoten er in overhalen  IMG_20231201_164045_resized_20231201_044706691.jpg

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
Pagina 1 / 15