Vond forum berichten leuk

RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

@gmp Vienna of Munich mout is diastatisch mout dus je kunt het tussen 20 en 100% stort gebruiken. De stort is meestal tussen de 3 en 4 liter water per kilogram graan, afhankelijk van het type graan...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@rumo ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 48 % . Ik ben in voorloop naloop en wat in ketel achter is gebleven ongeveer 150ml kwijt geraakt . Ik heb na destilatie met siroop en water weer aangevult...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo top zeg, probeer ook eens cl 23... als je het leuk vind natuurlijk.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Wegens sofware en apparatuur problemen heeft het even geduurt maar hier is een proef versie van een nieuwe tiny project . een simpel te maken abrikozen likeur .

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Ik ben geen robot

@notna voor de mensen die last hebben van de kleuren hebben we de nachtmodus. Mochten er specifieke kleuren zijn die slecht zichtbaar zijn laat het weten, dan kunnen we misschien hier en daar wat aanp...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Boterzuur

Dunder werd vroeger burned ale genoemd . later door diverse vormen van gebruik kreeg het de naam dunder. De naam Burned ale zegt het eigenlijk al Het restant van de vergiste masch dat de warmte van d...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Recept Whisky

@macjaap allereerst Wanneer de stookwijn nog erg zoet smaakte kan het wezen dat de vergisting nog niet geheel afgelopen was . En wat voor mout is er gebruikt ? Gerstemout , tarwe ,rogge ,haver ? Je ku...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo gaaf rumo... je hebt je inspiratie na je laatste avontuur weer gevonden.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Mijn ketel

Vandaag het grootste gedeelte afgemaakt, alleen nog een pakking en schoonmaken  IMG_20210426_143335.jpg

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Proost! Jaar oude cider... heerlijk en een schuimkraag... fantastisch.  IMG-20210424-WA0025.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo Ik snap wat je bedoelt, je zou het zoetje van de peer duidelijker verwachten. Echt zoet wordt het er niet op, de cider blijft gewoon droog. Je zou natuurlijk een andere gist kunnen proberen?MJ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: 6 thermometer sensors op een chinese still

@whortelaar Uitgaande van 2 compleet identieke stookwijnen en ketels kun je door de damp anders te beheersen toch nuances aanbrengen in de uiteindelijke drank. Destilleren voor dranken zoals cal...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo hoy, Stevia??? Is een natuur product en je kunt dat hebben in bladvorm ook, dat vergist misschien niet. Ik weet niet, kun je eens proberen, het wordt gebruikt door de diabetici voor konfituur, e...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rumo haha, ik wil nog een keer de reflux modus proberen. Dat ik daar dan toevallig meteen neutrale alcohol mee stook, is dan mooi meegenomen. Tjah de essences, voor zulke uitjes is het toch makkelij...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Aging

@larsje40 Enkele jaren in een 3 litervat is te lang. Eerder 3 tot 6 maanden. De reden is dat je 3 liter alcohol met een groot oppervlakte hout in contact komt. Commerciële whiskystokerijen werken met ...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
Pagina 11 / 15