Vond forum berichten leuk
Mijn 1e kleine "eigenbouw" ketel Zo dan..... de welbekende kogel is door de kerk. Ik ga mijn "eigen" ketel bouwen. Stap voor stap leg ik het vast en als er iemand is die er wat aan heeft, of tips of adviezen heeft hoor ik het erg gra... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects Het nieuwe filmpje is online |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects De Alpenkrauter likeur vandaag afgemaakt in gezelschap van 2 mee kijken enthousiast beginnende stokers . nu nog zien het filmpje beetje acceptabel te kunnen editten dan zal het komende week compleet ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
Mijn eerste bourbonmash Gisteren mijn eerste bourbonmash gemaakt. 8 kilo mais 2 kilo roggemout 2 kilo gerstemout 1 kilo haver 1 kilo tarwe 1 kilo gerookte roggemout Met een mooie ouderwetse graanmolen behandeld… perce... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @rumo thnx voor delen. Aan alleen successen hebben we niks. Zo heb ik ook eerder gepost dat mijn zoette cider project een flop was. Weeige smaak. Nike aan. Mn broertje vind het net apple bandit. Dus ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Zelf Amaretto maken @rummetje ik gebruik Bittere en zoete amandelen. Vanille , kaneel , nootmuskaat ,rietsuiker ,caramel en 65 % alcohol . Extracten gebruik ik nooit . Geeft nooit de nuances die een vers product lever... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
RE: Botanische bitters Na een 15 minuten op 80 graden met de deur op een kiertje; Links: Rode Grapefruit Midden: Limoen Rechts: (Hand)Sinaasappel Met een dunschiller, sinaasappel ging prima, de grapefruit erg dun en b... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: Bakkersgist. Wat is er fout gegaan? @targa ik weet niet of skolt nog op forum zit . Alles heeft een zuurtegraad. Dan kan variëren van laag ph dis hoog in zuur tot hoog ph / basis dus laag in zuur. Ph van kraanwater is gemiddeld 7 in ... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Drie op een rij (proef opstelling) @kees22 shit happens. Heb je hem echt lek gestookt of valt het nog een beetje mee?? Heb 2 kijkglaasjes op de ketel dus kan erin kijken om te zien hoeveel er nog in zit. Is handig. Hoop zeer binnenkort... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Een nieuwe stoker erbij Recept #5 Type drank: Jenever Land: Nederland Circa: 1853 Bron: The Complete Practical Distiller – La Fayatte Byrn Opmerking: A... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Een nieuwe stoker erbij Recept #4 Type drank: Jenever Land: Nederland Circa: 1853 Bron: The Complete Practical Distiller – La Fayatte Byrn Opmerking: Het... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Een nieuwe stoker erbij Recept #3 Type drank: Gin Land: Verenigde Staten Circa: 1889 Bron: Monzert’s Practical Distiller Opmerking: Het recept werd volgens de auteur gebruikt in New York, Buffalo en Cleveland, Ohio. Va... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Een nieuwe stoker erbij Recept #2 Type drank: Oude Jenever Land: Nederland Circa: Onbekend Bron: Eerste versie receptenboek, vermelding erbij zegt Robbert van hier, niet veel meer info erbij. Batchgrootte: 20 liter (w... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Een nieuwe stoker erbij Recept #1 Type drank: Jonge Jenever Land: Nederland Circa: Onbekend Bron: Eerste versie receptenboek, vermelding erbij zegt Robbert van hier, niet veel meer info erbij. Batchgrootte: 20 liter (wort... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - Op bezoek bij een oude bekende ? Of was het nu even stoppen voor een pot ongepasteuriseerde honing ? Vanwege dat ik binnenkort waarschijnlijk een partij mispels krijg is handig om alvast voorraad ho... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |