-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Duindoornlikeur filteren" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@sjanzie ooit heb ik een topic aangemaakt . Schijnbaar moeilijk te vinden. Ik krijg hem er ook niet meteen voor . ” Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling .” Hierin staan diverse mogelijkheden om te klaren. De meestvoorkomende… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 Ophalen Vandaag 28 Mei!!!" – 2 jaren, 1 maand geleden
@sjanzie
Stuur mij maar even een mailtje met de hoeveelheid die je graag wilt en wanneer je langs zou willen komen.
Dan krijg je de afhaalprijs van 20,00 per jerrycan van 10 liter/14kg
Graag mailen naar [email protected]
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gistvoeding rum" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sjanzie Loop je niet een beetje te hard van stapel? Voor dat je je iets voor langere tijd weg kan legen ben je meestal aantal (proef)strookjes verder.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gistvoeding rum" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sjanzie mooiste is dat je naast melasse ook vezels van suikerstengels gebruikt . Pruim vrucht en blad, melasse , acasia , en suikerrietstengel, citrus vrucht zijn eigenlijk ook basis voor een goede rum. Daarnaast voeding als bonen of en zeker… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gistvoeding rum" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@sjanzie citroenzuur is niet voor voeding maar een hulpstof voor omzetting en PH. Gist geeft mineralen , eiwit en aminozuren nodig om goed te functioneren. Diamoniumfosfaat gebruik je 0,3 tot 0,5 gr per liter maar afhankelijk van andere aanwezige stoffen… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Studieboeken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@sjanzie Deze komt ook uit het Frans maar is al een hele tijd geleden in het Engels vertaald, en ook nog publiek domein tegenwoordig (je kan ‘m ook als boek krijgen als je wilt).
https://books.google.nl/books/about/A_Treatise_on_the_Manufacture_and_Distil.html?id=li8tAAAAYAAJ&redir_esc=y
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Studieboeken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@sjanzie jaar of wat geleden heb ik zelf omdat bij een destileerderij alles digitaal werd de oude manuals , instructie boeken en vademecums mee mogen nemen . Meeste zijn in Frans ,duits en enkele in engels . Originele boeken uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Studieboeken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@sjanzie de meest uitgebreide manuals en instructie boeken zijn franse en Duits. Daar zit ook de meeste know how van oudsher.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Studieboeken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie nou dat vooral en dan ben je ook gebonden aan die plek. Deze ketel gaat mee naar Hongarije. En de ketel boven houd ik in Nederland. Harry
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie ik woon in dorpje 12 km boven Leeuwarden.
Je bent welkom.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie een ketel vul je voor 2/3 dus een 70 liter per batch, laat ons zeggen een stookwijn van 10% (optimistisch gezien). Bij de eerste stook haal je dan gemiddeld 10 – 12 liter over die je dan verdund tot… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie hoi Wouter. Mooie plannen heb je en alles begint natuurlijk met uitproberen, trial and error, om originele recepten te ontdekken. Wat je zelf lekker vind is niet altijd commercieel interessant. Wat de technische kant van de zaak betreft moet… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie tuurlijk, afhankelijk van de ketel kan dat zowel elektrisch als met gas brander. Ik heb voor mijn ketel gekozen met een gasbrander omdat ik anders met een behoorlijk zware electriciteitsaansluiting zat. ik zelf stook met deze vooral rum, whisky… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie thuis niet zo veel meer . Zit geen uitdaging meer in . ( Mannen als alchemist weten mijn ” Nivea ” van product . Ik hou wat voorraad op pijl . Ik heb jaren geleden bij. Destileerderijen geklust waar… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie Ja, ikzelf heb redelijk wat rondgezworven (en doe dat misschien nog steeds). Wat ik nu zou aanbevelen is een ietwat meer systematische aanpak om het geheel te leren, het zal niet de meest uitmuntende whisky opleveren vanaf het begin… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie Haha, het is wat anders dan suiker vergisten, in de industrie worden iets hogere rendementen van 12 a 15% gehaald maar ja je komt laag uit. Gebalanceerd is afhankelijk van een aantal dingen, net als bij koken hebben… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie wanneer je gaat maischen moet je een ketel hebben waarbij je zowel in verhogen en temperen van themperaturen snelle reactie hebt . Electrisch is traag daarin. Je moet uitgaan dat je per liter eindproduct 4 liter + 3,6 kilo… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie Ondanks het feit dat ik ook een fan ben om het in quasi modellen te gooien, gaat met name in het begin met wisselende samenstellingen van je stort (type mout of graan), de hoeveelheid die je kunt extraheren aan… Meer lezen»
-
Nopontdekking antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie Dag Wouter, als starter zou ik je aanraden om gewoon de T500 boiler te kopen (200€) en dan een overgang naar triclamp er op… best 2″ of meer. Dan kan je beginnen bouwen met elementen in triclamp… Voordeel daarvan… Meer lezen»
- Meer laden