Forum antwoorden aangemaakt
RE: gistsoorten en toepassingen @pikketanus Opletten met de aantal gram voor de te gebruiken aantal liter 1 Pakje van 11.5 gram is BV voor 20 liter , maar dit is maar voor een SG tot 1.060 Voor een goede vergisting raad ik toch aan ... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Alcohol mislukt? @harryd1969 Mijn eerste stooksels waren altijd met suiker en turbo gist , dan overgestapt naar suiker en bakkers gist en nu altijd met pilsmout en een biergist en 1x stoken en dat is het beste wat ik ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: SG voor suikerwash @stefanjo Ik zelf heb mijn maat bekers afgewogen met water en hertekend , mijn 5 liter kan (2stuk) geven 5 liter op de markering en eigenlijk heb ik maar 4,7 liter |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: SG voor suikerwash @stefanjo Heb eens gecontroleerd met Brouwhulp en deze geeft een SG van 1.086 Ja is dicht bij de 1.090 , als je de suiker hebt afgewogen , je hebt toch de weegschaal op 0 gezet met schaaltje er op voo... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: SG voor suikerwash @stefanjo 11 liter water met 2,45 kg suiker in opgelost , kom je uit op ongeveer 1.080 , denk dat je goed zit |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: SG voor suikerwash @stefanjo Heb je 2,450 kg suiker en bijgevuld tot 11 liter of 2,450 kg suiker + 11 liter water Dit is een verschil in meten , bij het eerste heb je een volume van 11 liter en bij het tweede een volum... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: All Grain jenever @robbert Ja dat weet ik , ik spreek over het kookproces na het maischen zoals je bier brouwt , ik ben namelijk al jaren bezig als hobby brouwer maar ongeveer 2 jaar geleden ook eens begonnen met het d... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: All Grain jenever Je moet ook rekenen hoeveel je wil vergisten , b.v. 20 liter dan neem je ......................... 20 liter 6kg pilsmout ........................ 6 liter ketel verlies .................... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: vlugge whisky mash Ik brouw al jaren bier en dan wordt er minimum 60 min. gekookt om ongewenste stoffen te verwijderen en natuurlijk om de hoppen toe te voegen en soms kruiden , suikers en ..... Heb één maal Whisky gest... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: vlugge whisky mash Koken jullie het wort nog of wordt er na het filteren en spoelen onmiddellijk vergist |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Pastis en Raki Ik laat hier ook even mijn recept achter van mijn Pastis |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Ik heb 2 maal Rum gemaakt , de eerste maal met deze samen met 2 kg rietsuiker geen dunder negen maanden gerijpt met franse eik nr 1 de tweede keer met deze met 2 kg rietsuiker met dunder en 9 maand... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Wat ik niet heb in mijn Rum is die specifieke smaak van de Rum , zouden zij daar een bepaald kruid aan toevoegen ? of zou het komen door dat ik ook 2 kg rietsuiker bij de wash heb gedaan ? |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Ik dacht al zoiets , ha ha , en wij hier maar ABN (algemeen beschaaft Nederlands) leren in school . Ik denk niet dat België eigenlijk een taal heeft , de ene spreekt Nederlands de ander Frans en de re... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept Maar ik neem 12 van die bokalen van 740 gram en dan heb ik 5043 gram suiker , is ongeveer het zelfde als de 5 kg suiker maar met een volume van +- 12 liter en deze vul ik gewoon bij met water tot zelf... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |