-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@dirkkampen daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal , leeftijd en oplage . Bepaalde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ? Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Klarstein Maischfest maischketel 5 delen 1500/3000W 35l LCD roestvrij staal" – 5 maanden, 2 weken geleden
@willy00 als je pure alcohol wil maken zou ik een doorvoer maken en een eenvoudige t500 erop monteren. Je kan dan je ketel aanzetten en met de naaldkraan, de boel regelen en je krijgt pure alcohol. Dan kun je ondertussen… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Tips alcohol 96%" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Iemand bekend met deze alambiek?" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Dat wordt kurken trekken" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Klarstein Maischfest maischketel 5 delen 1500/3000W 35l LCD roestvrij staal" – 5 maanden, 2 weken geleden
@willy00 het is zeker mogelijk wanneer je een doorvoer met 2″ aansluiting op de deksel maakt. Vanaf daar kun je met verschillende onderdelen zo doorbouwen. Echter je moet wel genoegen nemen met consessies. Een maishketel is recht toe rechtaan. Ik… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "new member" – 5 maanden, 2 weken geleden
@dirkkampen welkom hier! Veel plezier met het ontmoeten van veel whisky/whiskey liefhebbers hier.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@abedelange een Alquitara is breder in zijn kunnen dan een dergelijke potstill
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 2 weken geleden
@abedelange prima apparaat om dranken als slivovits , palinka , ouzo e.d. mee te stoken.
Maar je zak er ook prima een bourbon mee kunnen stoken of een Irish whisky. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 2 weken geleden
@skoelie met gistvoedigszout ( dap ) is marmite eigenlijk overbodig.
De starter lijkt zo oke. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 5 maanden, 2 weken geleden
@skyliner als je op google intoets ” alcohol 96 % ” krijg je diverse online shops er voor. Hobbyisten stoken uitsluitend voor eigen gebruik kleine hoeveelheden die gedoogd zijn. Verkoop is strafbaar.I Ook het aanzetten tot verkoop of destilleren voor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 geld voor de meest fruit soorten. B.v. o.a. Ananas, kers en banaan niet noodzakelijk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 5 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen. Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed . Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@manonh82 het fruit inderdaad even 1 min de kook erover . Let op dus niet fruit im koud water zetten en opwarmen tot koken . Maar fruit in heet water dumpen of overgieten met heet water en dan even doorkoken. … Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 proeven , ruiken en letten op helderheid. Zodra troebel wordt stoppen . Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen. ( Bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden
@manonh82 je kunt tot 450 gram suiker gaan per liter wanneer je inverteert . Dan is het wel stroperig maar nog geen gelei. Het komt door de grote hoeveelheid pectine en suikers samen. Je kunt dit voorkomen door of dik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld?
Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. - Meer laden