-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 7 maanden, 4 weken geleden
@alchemist wilde gist opkweken ga ik zeker nog eens doen, maar niet vandaag. De vorige poging had een intens scherpe bijsmaak, en ik hoop dat de fruitige kveik van dit hete weer gebruik kan maken volledig tot zijn recht te… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 7 maanden, 4 weken geleden
Heb vandaag de melasse binnen en het is warm dus wil meteen de rum laten vergisten. Naast pruim, acacia heb ik bio ananas (voor de schil),wil alles met de dunder meekoken en dan aan melasse en water toevoegen, zodat de… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 8 maanden geleden
@alchemist daar dacht ik ook meteen aan. 6 liter suiker is al een stuk meer dan ik in 25 liter water zou durven stoppen. Samen met 5 liter melasse ga je een flinke fermenter met veel water erbij nodig hebben.
-
stookje vind forumbericht "rum fermenter" – leuk 8 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 8 maanden geleden
@alchemist ja het plan is om hem zo warm mogelijk te vergisten, ook om zoveel mogelijk fruitigheid uit de gist te krijgen. Jammer dat de zomer net afloopt..
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 8 maanden geleden
@robbert waarom is zo’n lage sg belangrijk? Ik heb daar tot nu toe bij rum minder op gelet omdat ik er van uit ging dat melasse allerlei onvergistbare suikers zou bevatten en de sg sowieso lastig te meten is bij… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 8 maanden geleden
@robbert dat is juist het experiment, omdat dit type kveik uit Ebbegarden tropische fruitsmaken belooft, zie de beschrijving https://www.unibrew-nederland.nl/bierbrouwen/biergist/kveik-yeastery-5-gram/kveik-yeastery-k-9-ebbegarden-noorse-kveik-5-gram.html
Hier is Kveik de merknaam en hebben ze allerlei soorten met andere smaakprofielen. -
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 8 maanden geleden
Met alle rum en ester praat hier en in mijn andere internetomzwervingen de laatste tijd heb ik toch maar weer eens een can melasse besteld bij Jan en ga het eens proberen met pruim, ananas en deze kveik die ook… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 8 maanden, 2 weken geleden
@stokey ja dat klinkt goed. Bij striprun ook niet meer dan 2/3e vullen anders kan ie gaan schuimen en komt het er bruin en ongedestilleerd uit. Je koelwater kan je ook lauw ipv koud gebruiken, dan heb je nog meer… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 8 maanden, 2 weken geleden
Dat kan ik je niet beloven 🙂 Het toevoegen van suiker gaat sowieso ten koste van de smaak. Maar ik, en ik denk de meeste anderen met mij, stoken twee keer. Dat verhoogt je kans er iets lekkers van te… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 8 maanden, 2 weken geleden
@stokey je hebt dan veel minder controle over de scheiding tussen heads, hearts en tails, dus het wordt veel moeilijker er iets lekkers van te maken.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Vraagje aarbeienlikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
https://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?t=2199
is mijn favoriete recept voor het macereren van aardbeien en met suiker de laatste beetjes smaak in siroop vangen. -
stookje antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar geleden
@tjerk niet mijn recept maar ik gebruik altijd Ted’s Fast Fermenting Vodka. Enige ‘bijsmaak’ is een subtiele van de tarwezemelen en dat is heerlijk. https://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?t=56998
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar geleden
@tjerk ik gebruik die droge zakjes, wel even hydrateren, natte werkt ook mar ik weet niet om te rekenen hoeveel je dan nodig hebt. Het recept dat je post is trouwens volledig anders dan wat ik schreef dus ik kan… Meer lezen»
-
stookje vind forumbericht "Weer begonnen met de hobby" – leuk 1 jaar geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Weer begonnen met de hobby" – 1 jaar geleden
@cvpeet Ik ben heel benieuwd naar dit geheim. Mijn poging tot slivovitch is juist het minst smakelijke drankje geworden, smaakte alsof er alleen voor en naloop uitkwam en het hart miste.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 1 jaar, 4 maanden geleden
Ik ben nieuwsgierig naar de workshop…
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet gekookt morgen gist erop, iemand nog tips?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Ik hoorde of las ergens dat de Franse regering ooit opdracht gaf om te onderzoeken of en hoe van suikerbiet een smakelijk drankje te maken, omdat het veel verbouwd wordt daar. Na velen jaren proberen kwam men tot de conclusie… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Een hoop gedoe om vieze smaakjes te verwijderen die nergens voor nodig zijn. Met normale gist, wat minder suiker en wat voeding voor je gist krijg je een prima neutrale alcohol zonder vieze smaakjes.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Sous-vide maischen" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Grappig idee, maakt het niet uit dat je niet kan roeren dan? Ik doe iets dergelijks met een sous-vide staaf. Dat koekt op den duur wel een beetje aan op de gloeispiraal omdat het direct in de maisch staat, maar… Meer lezen»
- Meer laden