-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Meel/bier zeef" – 1 jaar geleden
@weaver ik gebruik zo’n ding in een ketel van 110 liter. Daar doe ik 50 liter water in en in de zeef tot 15 kilo geschroot mout. Onderaan de ketel zit een uitloop met kraan en schroefdraad en daar heb… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Meel/bier zeef" – 1 jaar geleden
@weaver ik gebruik standaard een dubbele bodem met kooksteentjes daar onder in de T500. En als ik ingrediënten mee stook doe ik die in een kookzak daar boven op. https://stookforum.nl/forums/het-cafe/prototype-upgrade-t500/paged/10/#post-65239 En de kookzak een nachtje in Arsegan PURO Caustic doet… Meer lezen»
-
Henkdestoker antwoordde op het onderwerp "Meel/bier zeef" – 1 jaar geleden
@weaver Maar wat ga je er dan in doen? Mout? Sowieso is een hittebron onder een zeef geen goed plan. En mout moet je niet koken om een suikeromzetting te krijgen. Ik ben benieuwd naar wat je plan exact is
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meel/bier zeef" – 1 jaar geleden
@weaver ik denk dat het ervan afhangt of beweging onder de zeef kunt krijgen als in roeren om de vloeistof in beweging te krijgen. Wanneer dit niet het geval is kun je last gaan krijgen bij grotere hoeveelheden granen (lees… Meer lezen»
-
Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@weaver proef of hij een beetje zuur smaakt en zet het een paar dagen op een koele plaats,bij mij duurt het ongeveer 4 weken met vaten van 50 ltr.en natte bakkersgist
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@weaver, ik heb wel eens 7 weken moeten wachten. Ik had een zakje wodkagist gebruikt en die was was misschien niet zo best meer maar het was in ieder geval te weinig gist. Het was dan ook een experiment was… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@weaver 10 gram of 20 gr is wel een aanbevolen hoeveelheid volgens verpakking maar is onder perfecte omstandigheden. ( Lab . Test ) Maar is voor zwaar te vergisten product erg weinig .! Je kunt beter een high pitch aanhouden… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@weaver
Het kan niet zo zijn dat het zo lang duurt voordat het uit gegist is.
ik heb ook wel eens gist gehad wat niet werkte en heb toen SN9 gist toegevoegd waarna het prima ging gisten.
Succes er mee.
Groet, @ndré 🥃😎 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@weaver temperatuur goed ? of veel schommeling 8n temperatuur ?
Staat de ton op een vloer waardoor er kou onderin optrekt ? Je krijgt dan onder en bovenin temperatuur verschillen .
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 haaldagen 28 en 29 mei" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@weaver staat genoteerd!
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@weaver fijn! Indd veel soepeler he! Met een kook plaatje is het alsnog even proberen maar als je er wat handigheid in krijgt is het zo gedaan. Top.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver Mooi! even spelen/proberen maar het word leuker stoken zo.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver € 24,92 10%OFF | Ac 220V 10000W Scr Elektronische Voltage Regulator Temperatuur Speed Passen Controller Dimmen Dimmer Thermostaathttps://a.aliexpress.com/_uIM9uA
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver vermogen regelaar kun je bestellen o.a. bij conrad.nl
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver ok dan heb ik een toevoeging. Temp kookplaat is niet belangrijk. Je kunt tot ongeveer 60 graden helm temp best met 2/3 vulling suiker of fruit volgas stoken. Vanaf die temp (ongeveer) het vermogen temperen. Granen hebben weer een… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver wil niet betweter zijn, maar een vermogensregelaar doet wonderen. Volgas op de kookplaat en dan afstellen met de vermogensregelaar. 2 dagen stoken klinkt niet als een hobby.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver 2 dagen stoken ? Hoe groot is die ketel ? Is de thermometer wel goed ? Voor een smaak arme alcohol moet temperatuur op de brug 78,3 graden zijn. . De uitstroom snelheid zou dan een minimaal straaltje zijn… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@weaver bind het bovenstuk nooit vast ! Er moet altijd mogelijkheid blijven op drukafblazen . Op electrisch stoken is niet veiliger dan op gas . Bij gas zie je aan vlam of er andere dampen vrijkomen ver voor verzadiging doordat… Read more»
- Meer laden