-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gestopte vergisting appelmelasse" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@slokop als de geur goed is . Een beetje kruizing tussen goor bier en appelcider en niet azijn achtig kun je het stoken en verlies voor lief nemen. Zorg wel dat je een ketel ( ketels richting ) gebruikt die… Meer lezen»
-
SlokOp antwoordde op het onderwerp "Gestopte vergisting appelmelasse" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert Inderdaad 2 zakjes van 9 gram. Leek mij ook weinig, maar een zakje zou volgens de verpakking genoeg moeten zijn voor 23L mash. Vanwege mijn twijfel later nog extra gepitched, maar ook dat heeft niet geholpen. Wat zou je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gestopte vergisting appelmelasse" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@slokop 2 zakjes van 9 gram ? Wanneer gist te weinig voeding heeft sterf het sneller af . Dus als je laag pitcht en er kan maar weinig deling van gist plaats vinden zal het gist op zijn voor de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin ook het eersten heeft tijd nodig inderdaad en is ook belangrijk een constante temperatuur daarbij te houden. Inderdaad je kunt andere granen ook mouten . Alleen zul je daarbij ook rekening moeten houden met diastatisch vermogen wanneer je het… Meer lezen»
-
SlokOp posted a new topic "Gestopte vergisting appelmelasse" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Beste stokers, Bijna 3 weken geleden heb ik van 5L appelmelasse een 25 liter mash gemaakt en 2 zakjes MJ M02 gepitched. Deze heb ik droog in de emmer gestrooid, niet doorgeroerd. Begin Sg was 1075, pH 4.2. Na… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert Mouten an sich gaat voortvarend. Tot nu toe enkel gerst gebruikt. Andere granen kunnen uiteraard ook, maar daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Gerst laat zich in ieder geval makkelijk ontkiemen. Waar het lastig wordt is om… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin hoe is het zelf mouten tot nu toe bij jou verlopen?
-
Lambik vind forumbericht "Ketel reiniging door appelmash" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Sidonie" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
McCorner vind forumbericht "Gewoon zoals we het moesten leren ." – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewoon zoals we het moesten leren ." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lemmy whiskey , rum, cognac zijn dingen die op koper horen gestookt . Voor veel andere dranken kun je prima met glas werken. Nadeel van glas is kwetsbaarheid en beperkte grote. Maar als je kleinere hoeveelheden stookt en zeker ook… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Gewoon zoals we het moesten leren ." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert
Doet een volledig glazen installatie niets af aan de smaak? Of zijn ze beter te sturen dan een koperen ketel?
En dat draad, kan dat ook gebruikt worden om stofjes af te vangen? Zoals dat in een koperen ketel gebeurt? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lekker aan t bouwen" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Flinke klus en wel netjes gedaan. De gist kast goed bedacht en uitgevoerd. Alleen betreft de ketel zal de hoed geen goede flow geven. De verhouding breedte hoogte klopt niet. En Parrot is leuke gadget maar in finalel overhaal niet… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Thanks Robbert
Ik heb hier de analyse van mijn kraanwater en dat bevat
137mg/l calcium
10 mg/l magnesium
13 mg/l sodium
51 mg sulfaten
Dus dat magnesium verdampt aan 80 C en zet zich dan af in de kolom ? Interessant
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Lekker aan t bouwen" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@richard-k of al je werk een lekker drankje op gaat leveren weet ik niet daar kom je van zelf wel achter 😀 Ik zie een aantal dingen die ik anders zou doen maar dat is het mooie van deze hobby… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewoon zoals we het moesten leren ." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lemmy ik heb nog een spijker kolom ik gebruik die op kleinere kolf om testjes te doen als ik een beslag heb waarvan ik wil vooraf destilleren percentage van wil bepalen om te zien hoever de vergisting is en of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@psycat calcium en magnesium zouten zitten in het kraanwater!.
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Gewoon zoals we het moesten leren ." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert
Leuke opstelling, je ziet precies wat er gebeurd. Met een gevulde Hempel kolom zou je zelfs kunnen laten zien wat er in een t500 gebeurd.
Dit lijkt me ideaal om snel kleine testjes te doen. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Et voila. Heb de verschillende fermentaties overgehaald en ik kom tot hetvolgende resultaat Maceraat (niet overgehaald) niet echt geslaagd Fermentatie zonder suiker : Magere opbrengst, lichte kweepeer smaak, monotoon en niet het rijke aroma van de kweepeer Fermentatie met 50%… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Hi Robbert
Vanwaar komt dat magnesiumzout ?
Ciao - Meer laden