-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 7 maanden, 2 weken geleden
@prins Het is een redelijk simpele vraag met een nogal meerlaags antwoord. Scherp is een relatief begrip en het hangt eigenlijk ook samen met de likeur die ermee gemaakt wordt, met delicate smaken zul je de alcohol meer opmerken… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 7 maanden, 2 weken geleden
@prins Het is geen wet van Meden en Perzen, je kunt deze suiker soorten onderling uitwisselen. Nu gaat rietsuiker t.o.v. gewone suiker niet echt veel meer smaak geven, vooral als je het in een likeur wilt gebruiken (die mogelijkerwijs nog… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 7 maanden, 2 weken geleden
@psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 7 maanden, 2 weken geleden
Welkom Jurgen,
Lekker bezig al, gelukkig geen bom gemaakt met die bananen 😉 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 2 weken geleden
Even nog een aantekening, ik had 1 onderdeel van de kruit overgeslagen, de laurierbessen, aangezien ik komend weekend een stuk Noordelijker ben dan ik me normaal durf te begeven in Nederland, denk ik dat ik een uitstapje maak naar een… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – leuk 7 maanden, 3 weken geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Basis mede" – leuk 7 maanden, 3 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@pastis1996
Filmpje van Robbert over Absinthe, zelfde werking geldt voor Pastis (betreffende splitsing), aangezien dat de mildere variant is nadat de Franse wijnboeren en de anti-alcoholbeweging Absinthe het voor elkaar hadden gekregen Absinthe verboden te krijgen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 7 maanden, 3 weken geleden
Ik heb slechts driemaal mede gemaakt dus ben niet de meest ervaren bron. Het witte wijn verhaal komt me bekend voor, de mede hier heeft een jaar moeten staan voordat de honing er terug in kwam, laat de eerste versie… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
@robbert klopt ik had het filmpje nog bekeken. Het gaat ook de mirre worden met wilde gagel en de bergkummel, is redelijk in de buurt van de oorspronkelijke receptuur (in een aantal steden komen deze drie steeds naar voren)…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@pastis1996 de weckpot met alcohol en kruiden, de warme alcohol onttrekt de smaak. Alleen kruiden roosteren in de oven (op een hogere temperatuur) is een andere toepassing, eentje die je meer ziet bij koken. En het verdunnen kun… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
Hoi Amaury,
Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde me dat net in via WhatsApp.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en het is een bekendere allergeen…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Susan is er nog later mee bezig geweest
Reconstructing the substance gruit
Maakt het leven weer iets makkelijker -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat Anachronist, viermaal per… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 7 maanden, 3 weken geleden
Welkom Kees,
Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden geleden
@joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken. Het is ieder z’n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voor een drank waarbij geen actieve kool nodig… Meer lezen»
- Meer laden