-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "gebruik vislijm" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@stookje bij de twee keren dat ik vislijm gebruikt hebt zag het ook zo uit, bleef achter tijdens filteren door keukenrol.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner Heb in ieder geval bij nummer 4 een waarschuwing geplaatst 😉 , en nog de opmerking dat wanneer het echt dik lijkt te zijn na vergisting water toe te voegen, dat deze de oude Hollanders ook met Jenever maken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Van McCorner z’n ervaring met dit recept en de mogelijkheid dat iemand die gaat starten met maischen en niet geheel bekend is met beta-glucaan, wil ik toch wat extra informatie hieraan toevoegen. Van de granen die gebruikt kunnen worden… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner Nu voel ik me schuldig, maar nummertje vier heeft een andere verwerkingsmethode dan dat jij lijkt te beschrijven; BEREIDING Verwarm het brouwwater tot 70°C. Voeg de mout en meel toe en roer goed door. Hou het geheel 90… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky distilleren" – 1 jaar, 3 maanden geleden
En even de vraag hoe je het gemaakt hebt natuurlijk.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky distilleren" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frontalex net gedestilleerde drank is eigenlijk nooit lekker, het heeft een paar weken nodig om zachter te worden. Ik weet even niet hoe je de houtrijping gaat doen maar indien met snippers/ chips/ blokjes, doe een prop keukenrol in… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@skoelie de vulgraad en snelheid van destilleren (lees hoeveel warmte wordt toegevoegd) zorgt inderdaad dat er verschil kan zijn aan percentages die je haalt.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wodka maken maar hoeveel gist?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@conny Hoi Conny, de hoeveelheid gist die nodig is loopt niet geheel lineair. Richtlijn voor een aantal soorten gist, let wel dat bij grotere volumes het aandeel gist iets kleiner wordt. Droge Bakkersgist, dosering 30 à 50 gram per… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Een boek uit 1664 uit London heeft nog geen jenever recepten maar wel iets tegen de zwarte pest (zoals vermeld in de introductie), vertalen en omrekenen is misschien wel iets wat even tijd kost. plague-water.PNG
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo als ik het zo lees lijkt het een soort basis recept voor ijs (melk, peer, karamel, vanille, hazelnoot en anijs). Zal een zachte basisalcohol of rum tegenover staan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo ook iets van p.H. buffer? Bij Saense was de p.H. voor vergisting al 3,8, dat geeft niet superveel speelruimte voordat de gist inactief wordt door een te lage p.H, daarom ook de krijtjes want meneer had geen zin in… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Ik wil nog iets aanhalen voor degene die zich aan het interesseren is voor Jenever en ik heb Fenny te kort gedaan door alleen te vermelden dat zij het Engelse woord voor damp niet wist in deze documentaire (mea culpa)… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Met een aantal forumleden die hier wat inactief lijken heb ik contact met sommige leden via WhatsApp, eentje hiervan is Knooier, zij was een tijd terug begonnen om recepten te verzamelen, vooral het beste oplettend wat Robbert aan het delen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Nog even hardop nadenkend over kruiden, er zijn nog wat dingen die ik gelezen heb die misschien het overpeinzen waard zijn. Wanneer worden deze gebruikt In de regel lijken er vier varianten te zijn In een mand of… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
- Meer laden