Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Alchemist

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Alchemist

@alchemist

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 6
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 7 maanden geleden

    @antonuithethogenoorden  pecto II kun je compleet later vervallen wanneer je even de kook erover doet . Hiermee gaan evenzo  celwanden stuk verhoogd zeker de opbrengst vernietigd eventuele bacteriën en schimmels die gisting kan remmem en is NIET synthetische gemanipuleerd.  Meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 7 maanden geleden

    @jjriet80 neem vloeistof uit ketel en meet SG of meet op andere wijze of gisting voorbij is . Simpelste in jou geval omdat je appelresten in stookwijn hebt is met een kookzak in ketel stoken.  De pulp en al in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 7 maanden geleden

    @psycat  alcohol in een kunstof of glazen ketel zetten   daar roer je de Soda doorheen. Je zal dan een ph meten van 10 of hoger. Door fosforzuur er door te roeren na 48 uur daalt het ph .  Bjj 8…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 7 maanden geleden

    @rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de  lde ketel zal hij iets minder stampen.   Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 7 maanden geleden

    @rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de  lde ketel zal hij iets minder stampen.   Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 7 maanden geleden

    @psycat  dat is heel moeilijk inderdaad om dat met alleen destilleren weg te krijgen.  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 7 maanden geleden

    P.s. ph terug brengen met zwavel of fosforzuur

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 7 maanden geleden

    Gentiaan, hop ,gember en Angelica wortel zijn de meest vervelende stoffen als dat gebruikt is om weer weg te werken . Maar het is niet onmogelijk.   Door natriumhydroxide door de alcohol te roeren en dit aantal dagen te laten staan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @dirtbag klopt.  Vellen even goed afspoelen en daarna in oven drogen en even laten ” krokant” worden.b

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @lemmy nee. Dat is het niet.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @dirtbag je kan bij AH Nori blad kopen voor Sushi. Dat is bruikbaar zeewier . Dit in stukken knijpen en op een stalen blad in voorverwarmde oven op 200 graden even Roosteren.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 7 maanden geleden

    @rinus55 zie in de chemische veiligheids Bladen per stof staat ook voorin scheikundige deel in begin van stookboekje.
    Wat de maker plaatst is was algemeen .  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 7 maanden geleden

    @rinus55 ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar  als ik jou jou was even controleren.       O.a.  Methyl 64,7 c  Ethyl alcohol is 78,3 c kookpunt damptemp 2 Propanol 80,4 c   Daarbij hangt het ook af…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @dirtbag ik ben niet degene die de Alquitara tot favoriet van andere heb gemaakt ! Dat is De Alquitara zelf.   Immers al die moderne rvs electrische gadgets kunnen niet gewoon niet wedijveren betreft aroma overdracht. Simplicity,  betrouwbaarheid en duurzaamheid van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55 is goed. Een andere stoker wil ook graag even langs komen dan met 3 even dagje stoeien met ketel.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55  je gaat niet op zeker met de parrot of op milliliters te werken.  Misschien kun je beter net als de beginners een aantal borrel glaasjes ( potjes )  gebruiken.  Per borrelglas 5 a 10 mil opvangen en daaruit gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55 schoonmaken na gebruik met een niet agressief middel als vaatwasmachine reinigers geeft ook minder kans op verkleuring.  Zowel zuren als zouten hebben invloed op metalen. Dit geld ook voor rvs. ( Veelal omdat het makkelijker te bewerken is gebruikt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55 parrot mengt goede met slechte stoffen . Met parrot kun je in voorloop zowel als naloop fout zitten met moment van scheiding. Wie zegt dat bij 250 mil jou voorloop weg is  ?  Ook zou voorloop bij enkele milliliters…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @frans17 er zijn veel verschillende ketels mogelijk.  Er is geen ketel die alles kan .  Ook gemak in gebruik is vaak een punt van aandacht.  Betreft ketels waarmee je optimaal aroma overdracht krijgt zijn Alquitara , alembiek, potstill , charantaise…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 7 maanden geleden

    @kayp whiskey is niet moeilijk te maken. Daarom is het wereldwijd ook meest gemaakte drank zowel door hobbyisten , professioneel en de kneiers / moonshiners. Een trapsgewijze kookplaat heb je niets aan . Je moet snel temperatuur kunnen verhogen en…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 10 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 10 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 20 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens