Vond forum berichten leuk
Fieder Hallo allemaal. Na jaren met de kleine airstill nu de upgrade (voor mij althans) naar de T500. Hiervoor vooral eau de vie en ginachtige zaken vanuit gekochte alcohol, nu dus ook die zelf makend. Veel... |
In forum Stel je even voor... |
2 maanden geleden |
RE: Even voorstellen! Dit is ‘m dan… mijn 15 liter ketel in wording IMG_0382.jpeg |
In forum Stel je even voor... |
4 maanden geleden |
RE: Alchemist @alchemist Oke, dan zeg ik de aflevering van Opsporing Verzocht af 😆 |
In forum Het Café (praathuis) |
5 maanden geleden |
Korenwijn Geinspireerd door de reeks posts van @Alchemist over Jenever, heb ik een tijd geleden de eerste poging gedaan, zie mijn post over jeneverlijm. Gelukkig met de aanwijzingen van Alchemist en @Robbert in... |
In forum Spirits |
6 maanden geleden |
RE: tweede stook @alchemist wist het niet daarom vraag ik het soms denk je dat je het goed doed en blijkt naderhand dat het niet goed is .dacht misschien een beetje tot rust laten komen en dan de tweede stook maar o k... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: alcohol verdunnen naar 15% Wat ook kan is: totaal volume = (huidig/gewenst) * volume Uitgaande van 5 liter 96% wat je aan wil lengen naar 15% krijg je: (96/15) * 5 = 32 liter Dus 32 - 5 liter = 27 liter water wat je nodig hebt ... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Gruit @alchemist ja het veranderd door uitdampen van stofjes in de mirre. Het geeft suggestie ook wat zoeter te worden |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: suikeroplossing @alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelij... |
In forum Stooktips |
8 maanden geleden |
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis @pastis1996 Inderdaad ik doe het zoals in het filmpje over absinthe. Thnx @Alchemist. Met als enig verschil dat ik bij de Pastis de gebruikte ingrediënten wel mee de ketel in doe. Heb geëxperimenteer... |
In forum Likeuren |
8 maanden geleden |
RE: Basis mede @alchemist simpel ouderwetse mee / mede 2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing . 5 liter water 1 citroen 50 gram lavendel 2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout.... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
8 maanden geleden |
RE: Jenever Altijd weer mooi om jouw gedetailleerde proefverslagen te lezen. Mijn "jeneverlijm" heeft een beter geslaagd vervolg gekregen, waarover later meer.... |
In forum Spirits |
10 maanden geleden |
RE: weer een nieuweling dank allemaal. @RuMo heb een 10 liter potstill, qua drank ben ik een gootsteen, vind van alles lekker 😉 eerste poging was een suikermash met turbo gist, ga ik dus nooit meer doen, leverde geen lekkere... |
In forum Stel je even voor... |
11 maanden geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - Even korte stop bij Seanseoverhaal.Vanwege mijn werk moest ik in de buurt van S .. ik had eens beloofd nog eens te stoppen om de door mij gestookte voorbeeld van een whiskey gemaakt voor workshop te v... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde Gisteravond de ruwstook gedaan van het beslag. De volledige inhoud van de gistton is in een kookzak de ketel in gegaan. Aanvullend nog een liter of twee 'burned ale' van de vorige ruwstookronde van en... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: myvodkamaker @alchemist Nee het is juist boterzacht. Ik zou het zo doorslikken als ik niet wist dat het meer dan 90% was. Veel beter dan ik met mijn pot still kon maken. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |