Vond forum berichten leuk

Fieder

Hallo allemaal. Na jaren met de kleine airstill nu de upgrade (voor mij althans) naar de T500. Hiervoor vooral eau de vie en ginachtige zaken vanuit gekochte alcohol, nu dus ook die zelf makend. Veel...

In forum Stel je even voor...

2 maanden geleden
RE: Even voorstellen!

Dit is ‘m dan… mijn 15 liter ketel in wording  IMG_0382.jpeg

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
RE: Alchemist

@alchemist Oke, dan zeg ik de aflevering van Opsporing Verzocht af 😆

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
Korenwijn

Geinspireerd door de reeks posts van @Alchemist over Jenever, heb ik een tijd geleden de eerste poging gedaan, zie mijn post over jeneverlijm. Gelukkig met de aanwijzingen van Alchemist en @Robbert in...

In forum Spirits

6 maanden geleden
RE: tweede stook

@alchemist wist het niet daarom vraag ik het soms denk je dat je het goed doed en blijkt naderhand dat het niet goed is .dacht misschien een beetje tot rust laten komen en dan de tweede stook maar o k...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: alcohol verdunnen naar 15%

Wat ook kan is: totaal volume = (huidig/gewenst) * volume Uitgaande van 5 liter 96% wat je aan wil lengen naar 15% krijg je: (96/15) * 5 = 32 liter Dus 32 - 5 liter = 27 liter water wat je nodig hebt ...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Gruit

@alchemist ja het veranderd door uitdampen van stofjes in de mirre. Het geeft suggestie ook wat zoeter te worden

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: suikeroplossing

@alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelij...

In forum Stooktips

8 maanden geleden
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis

@pastis1996 Inderdaad ik doe het zoals in het filmpje over absinthe. Thnx @Alchemist. Met als enig verschil dat ik bij de Pastis de gebruikte ingrediënten wel mee de ketel in doe. Heb geëxperimenteer...

In forum Likeuren

8 maanden geleden
RE: Basis mede

@alchemist simpel ouderwetse mee / mede 2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing . 5 liter water 1 citroen 50 gram lavendel 2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout....

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Jenever

Altijd weer mooi om jouw gedetailleerde proefverslagen te lezen. Mijn "jeneverlijm" heeft een beter geslaagd vervolg gekregen, waarover later meer....

In forum Spirits

10 maanden geleden
RE: weer een nieuweling

dank allemaal. @RuMo heb een 10 liter potstill, qua drank ben ik een gootsteen, vind van alles lekker 😉 eerste poging was een suikermash met turbo gist, ga ik dus nooit meer doen, leverde geen lekkere...

In forum Stel je even voor...

11 maanden geleden
RE: Op bezoek bij : - x -

Even korte stop bij Seanseoverhaal.Vanwege mijn werk moest ik in de buurt van S .. ik had eens beloofd nog eens te stoppen om de door mij gestookte voorbeeld van een whiskey gemaakt voor workshop te v...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de ruwstook gedaan van het beslag. De volledige inhoud van de gistton is in een kookzak de ketel in gegaan. Aanvullend nog een liter of twee 'burned ale' van de vorige ruwstookronde van en...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@alchemist Nee het is juist boterzacht. Ik zou het zo doorslikken als ik niet wist dat het meer dan 90% was. Veel beter dan ik met mijn pot still kon maken.

In forum Stookforum

1 jaar geleden
Pagina 1 / 27