Forum antwoorden aangemaakt

RE: Kleine batch

Ik gebruik m'n Airstill nog, er zal t.z.t. weer iets op de planning komen voor Jenever. Voor een laatste overhaal van een drank waarvan het gros van smaak komt vanuit kruiden (zoals Jenever, Pastis,...

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Theorie Maisch schema's

@geen-onruststoker , we zijn al een paar jaar verder en ik heb het oorspronkelijke bestand niet meer (laptop crash). De hobby heeft ook een tijdje stil gelegen maar als er meer animo is kan ik wel een...

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout ...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Nieuw lid

Welkom Tom, Wat wil je gaan maken?

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn fa...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Alchemist

@skoelie Beide niet, wat afgeleid en bezig met andere dingen. Bedoeling is om de hobby weer in Januari op te pakken.

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: tweede stook

@mona Hoi Mona, Er zijn wat indicaties te geven maar het ligt aan de ketel, of je eventueel nog glycerine doet toevoegen om het percentage op te krikken, of je alle alcohol wilt houden of eerder de ...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: tweede stook

@prins 1 dag, 13 uur, 28 minuten en 12 seconden is het gouden moment voor de tweede overhaal. Dat lijkt uit de lucht gegrepen en is ook zo, direct achter elkaar destilleren is prima, na de eerste ov...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Whisky van walnoten

@haegsch-wijndomein , even snel gekeken naar wat het voedingscentrum zegt (is makkelijker om een indicatie te krijgen) 1 portie (15 gram) kastanje bevat: Energie 28 kcal Vet 0,4 g - waarvan v...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Whisky van walnoten

@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes wegge...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Whisky van walnoten

Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt: There is a single, large seed inside the walnut. The s...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Gruit

De laserwort zaden en mirre zijn binnen, de laserwort zaden zien eruit als uit de kluiten gewassen karwijzaad, een keer of 10 groter. Om een idee te krijgen van de geur en smaak toch even geroken en g...

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: suikeroplossing

@prins Het is een redelijk simpele vraag met een nogal meerlaags antwoord. Scherp is een relatief begrip en het hangt eigenlijk ook samen met de likeur die ermee gemaakt wordt, met delicate smaken...

In forum Stooktips

8 maanden geleden
RE: suikeroplossing

@prins Het is geen wet van Meden en Perzen, je kunt deze suiker soorten onderling uitwisselen. Nu gaat rietsuiker t.o.v. gewone suiker niet echt veel meer smaak geven, vooral als je het in een likeur ...

In forum Stooktips

8 maanden geleden
RE: Newton, Darwin en vacuum Distillatie

@psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op "waterstraalpomp", ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buiten...

In forum Het Café (praathuis)

8 maanden geleden
Pagina 1 / 214