Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @skoelie de graan leverancier of  boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft.  Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar.  In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @jagdhornblaser wanneer je 1 kilo vers mout hebt kun je daar 9 kg max aan ongemout granen aan toevoegen. Je kunt Dus met 10% diastatisch mout toe voor omzetting bij maisschen.  MAAR !!!! Beter is 20% mout  omdat moderne gemodificeerde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @frans17 melkwei is oke .   Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @kees22 slijmerige rogge ?   Dan heb je niet gespoeld.  Of te warm.  Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @frans17 wat voor zure geur ?  Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ?  Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken.  Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @kees22 als je maar paar,%  azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van .  Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover.   En niet door Doeken heen .   Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie,  Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is .  De Schiedamse molens leveren ook aan de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @jagdhornblaser  gerst ,tarwe ,haver , rogge , spelt kun je alle op dezelfde manier mouten en eesten. Ook mais kun je prima mouten alleen is de enzymatische werking voldoende voor mais zelf en niet om andere granen erbij om te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @jagdhornblaser  Mouten.: Eerst spoel de graan  Zet de graan in een bak net onder water . Laat het 8 uren staan. Na 8 uur afgieten en uitspreiden in laag van ongeveer 5 tot 10 cm . Afdekken met doek van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @skoelie omdat je bij andere verschillende temperaturen optimalisering krijgt.  Meer en andere polymeren  ketens afbreekt / omzet. Eiwitten afbreekt naar aminozuren  ,  daarbij ook andere zuren  en carbonzuren krijgt en deze aanspreekt die ook weer ester ficatie verzorgt.  Als je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @bcnx71 ik heb even zitten zoeken in de commerciële mouten. 
    Denk b.v. aan .
    15 % best malz diastase mout 
    50% pauls peated 
    30% Weyerman Rauchmalz
    5 % roast Castle black malt. 
    Dan zou je  in de juist richting moeten komen . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @theresa haha Van Rijn bestaat niet meer   ,  En van der Kooy weet ik niet of die er nog is . Inderdaad ja maar als iedereen met Heineken of famous grouse achtige producten te vreden is omdat ze snel klaar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord.  Schijnbaar te weinig animo.   Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd  . Misschien een reeks foto’s handiger  . Maar ik merk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated  stort gebruikt zonder andere mouten.  Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom.  Maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @alchemist dan is pauls malt  toch vrij licht nog in rook / peated smaak.  (  Ik heb dat nooit gebruikt  Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 3 weken geleden

    Nederlandse naam Latijnse naam Engelse naam Alcoholpercentage Absint alsem   Artemisia absinthium   Wormwood   50% – 75%   Amerikaanse wolfspoot   Lycopus virginicus   Bugleweed   50% – 60%   Baardmos   Usnea   Usnea   60% – 95%…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @handigehenkie als je onder ” bitter” zoekt zul je vast meer recepten vinden   .  Ik heb door de jaren heen diverse geplaatst. Ook een paar in filmpjes . Er is ergens ook een scheeps bitter ,/ schippers bitter en een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @tomve overhalen is de stookwijn destilleren en opvangen  . Dus van ketel naar opvang glas.  Dus  je vult ketel met de stookwijn . Dat stook je . Dat is eerste overhaal ook wel in volksmond ruwstook genoemd. Dan gaat jou…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 7 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens