Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 2 weken geleden

    P.s. belangrijk is de honing lang  door te koken zodat niet de honing smaak overhand krijgt.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @rumo veel kruiden drankjes uit verleden komen voort uit zogenaamde geneeskrachtige werking . Alcohol was het middel om extracten te maken uit geneeskrachtige kruiden.  Absint ,  beerenbug , Jägermeister/ kruidenbitter , scheeps bitter zijn goede voorbeelden van oude dranken die…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @psycat houtskool is wat anders dan actief kool .
    Actief kool neemt inderdaad ook smaak weg maar niet echt alles. 
    Jd gebruikt houtskool voor zachter maken van smaak en ook de ” gebrande ” ” as ” smaak  wat te krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos ik weet niet met wat voor ketel jij afstookt of dat je kookzak gebruikt of dat je alles door zeef haalt. Dus of een klaring nodig is jan ik zo niet zeggen. Roeren kun je doen.  Ja wanneer veel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos dat is kaam . Dat is een soort schimmel die vormt als er toch teveel zuurstof bij gekomen is. 
    Ontstaat ook als een vergisting niet echt goed verloopt.  Te lang laten staan als vergisting is afgelopen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @concha het zorgt dat de suikers niet kristalliseren. En bij rijpen voor verestering .  Immers ook deze drank moet wat na rijpen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @concha je kunt inderdaad verse tijm gebruiken en takjes maar dan moet ook hoeveelheid iets aangepast.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Oud filmpje ook maar afgestoft . 
    Misschien idee voor drankje met de kerst bij of na het diner of onder de boom .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat  als de alcohol weinig hop achtige smaken bevat zou je eerst nog een kunnen overhalen met natriumbicarbonaat.  Dat is wat minder agressief.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy een extra bodemplaat geeft ook meer wervelingen. Dat kan beneficiair zijn aan werking.  Toevoegen van glycerine en /of calcium heeft altijd voordeel bij een eenvoudige ketel.   Je zal altijd hoger percentage halen maar ook door de glycerine blijven meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @antonuithethogenoorden waarschijnlijk dat deel even gemist . je bent welkom hier . Ik wil best even met jou naar ketel project kijken . De kop van kevin is in goede verhouding tegenover vat inhoud  . 22 Geeft meer versnelling  in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @antonuithethogenoorden  pecto II kun je compleet later vervallen wanneer je even de kook erover doet . Hiermee gaan evenzo  celwanden stuk verhoogd zeker de opbrengst vernietigd eventuele bacteriën en schimmels die gisting kan remmem en is NIET synthetische gemanipuleerd.  Meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @jjriet80 neem vloeistof uit ketel en meet SG of meet op andere wijze of gisting voorbij is . Simpelste in jou geval omdat je appelresten in stookwijn hebt is met een kookzak in ketel stoken.  De pulp en al in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat  alcohol in een kunstof of glazen ketel zetten   daar roer je de Soda doorheen. Je zal dan een ph meten van 10 of hoger. Door fosforzuur er door te roeren na 48 uur daalt het ph .  Bjj 8…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de  lde ketel zal hij iets minder stampen.   Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de  lde ketel zal hij iets minder stampen.   Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat  dat is heel moeilijk inderdaad om dat met alleen destilleren weg te krijgen.  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    P.s. ph terug brengen met zwavel of fosforzuur

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    Gentiaan, hop ,gember en Angelica wortel zijn de meest vervelende stoffen als dat gebruikt is om weer weg te werken . Maar het is niet onmogelijk.   Door natriumhydroxide door de alcohol te roeren en dit aantal dagen te laten staan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 3 weken geleden

    @dirtbag klopt.  Vellen even goed afspoelen en daarna in oven drogen en even laten ” krokant” worden.b

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 15 uur geleden

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 1 week geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens