Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerard01 voor echt fruit specifiek zou de alquitara toch de topper zijn voor whiskey de whiskey ketel ” ui”  maar je kunt beiden in een alembiek Stoken . ( eventueel een alembiek aanschaffen met een los tussen stuk /kolom )…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe installatie waar mee rekening houden?" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @hobbykweker zo te zien zit de koeler op een knel fitting. Als je de koeler dus op die fitting 45 -60  graden opzij zet dan ben je in principe al klaar. Dan ben je uit de buurt van de hitte…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe installatie waar mee rekening houden?" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @hobbykweker opzich niet verkeerd alleen uitstroom koeler wat erg dicht op ketel.
    Alcohol lekt direct op warmte bron . 
    Uitstroom mag NOOIT zo geplaatst zijn .
    Met dat aanpassen heb je sowieso een betere ketel dan  eerste idee t500

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Te koop T500" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @hobbykweker als beginnend lid is het plaatsten van externe links voor de spam software reden je bericht af te wijzen. Praat gewoon gezellig mee op het forum, na een aantal berichten ziet de software je als legitiem lid en mag…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerard01 misschien kun je ook overwegen een alembiek of alquitara te kopen i.p.v. de kap en koeler voor de t500..
    In iverstering scheelt het weinig maar zal zeer veel uitmaken in aroma en kwaliteit van de fruit dranken. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rinus55 dit wordt een whiskey als mijn vorige die nogal in trek was  die sommige hier ook wel kennen .  Zal iets zwaarder zijn en betreft smaak tussen de octomore en coal ila uitkomen. .
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Hybiscus is een geweldige plant om mee te werken.  Bloem , blad , tak en wortel alles is bruikbaar.  De hybiscus wordt inderdaad ook in enkele gin recepten genoemd maar ook in rum beslag vrij algemeen en verschillende kruiden bitters …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @kevin nou kevin misschien een taak voor jou.  Max 15 man !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr  bij de omzetting miet ph voor optimale enzymen werking inderdaad rond 5,4 -5,6 wezen. Met jou beslag zou 4,8 tot 5,2 bij gist inzet wezen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr inderdaad maar wel rustig toevoegen.   
    Meet ook even ph  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr mischien heeft het iets staan bezinken waardoor bij overhevelen bij ene meer vaste stoffen zijn meegekomen. 
    Probeer eerst SG te verlagen en kijk wat dan gebeurt alvorens een ander soort gist toe te voegen. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr 1090 is een te hoog SG om mee te starten met bakkersgist. 1075 is toch wel max voor bakkers gist im een goede start te krijgen.  Heb je het beslag apart in verschillende pannen gemaakt en dat apart ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @conny nieuwe gein is misschien niet eens zo raar maar zoals je ziet aan dit bijna doodgebloede topic lijkt toch Animo erg laag. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @rudyvanr wat was SG vooraf gist pitch ?   De amylase was zeer eenzijdig.  Beta amylase heeft geen kans gehad  . Wat is jou indicatie dat er geen gisting is ?  Maak alsjeblieft niet de domme fout de stankafsluiters / water…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka maken maar hoeveel gist?" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @conny normaal ga je uit van hoeveelheid vloeistof met maximale oplossing van suikers . Dus aantal liters vloeistof met max Brix /SG waarin gist het best presteert .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen.   Elkaar helpen hoort hoort erbij.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo ik voer het aan mijn dieren.  .
    Je kunt ook gebruiken voor beginsel van een sour  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerardo neem een pan water 68 graden.  Roer hier de beide geschrote mouten door . Breng de temperatuur op 67 graden  .  Hou de ze temp een uur aan .  Na 1 uur van controleer. Met wat van beslag op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Spiced rum maken zonder stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @diederrick dat is een vrij simpele rum geest wat gekleurd of op smaak gebracht wordt met essances en kleurstoffen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @mccorner bij rogge is het verstandig om in eetste instantie de gom stoffen af te breken. Dat gebeurt bij 41-45 graden . Dat geld ook voor haver .  Daarna kun je of naar 55 gr gaan of meteen naar 65-67…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 4 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 4 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 15 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 1 dag geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens