-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lekker Heb je in die ketel waar het nu misgaat al eerder 40% gedestilleerd of zijn de twee kruidenpogingen de enige keren waarbij je dit gedaan hebt? Ik zie de kop van de ketel ook even niet, ik ga… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lekker Ik denk toch dat wat meer informatie handig is, het lijkt erop dat jullie teveel vermogen gebruiken bij het destilleren waardoor de ketel gaat spuwen. Welke stookwijn hebben jullie gemaakt? Die rechter pot is van z’n eigen bruin… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@robbert Het recept was met alleen turfmout, dan mag wat scherper / branderig 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@skoelie Carobepoeder werd toen geadviseerd door Robbert, maar ik heb eenzelfde idee wel eens gehad. Wel zou ik adviseren de chocomout pas aan het einde toe te voegen, het levert toch geen vergistbare suikers of enzymen en kan eerder… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@skoelie Ik heb vaker de gedroogde gebruikt, daar zit genoeg geur in (doet mij denken aan munt en laurierblad). Bij deze versie was t sowieso de gedroogde.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rdirk Starter is ook optioneel, als je genoeg gist gebruikt is het niet nodig.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen marmite" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rdirk Hey Rob, Een giststarter en marmite zijn twee verschillende dingen, Met een giststarter wordt bedoeld dat je een suikerige oplossing maakt waarin je gist gaat opkweken door deze te voorzien van zuurstof, op die manier heb je… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pas begonnen; op zoek naar suggesties" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@edo Welkom Edo, Recepten is altijd afhankelijk van wat je lekker vindt, er staan er genoeg op het forum maar iets van een richting waar je naar op zoek bent is wel makkelijker. De Spaanse Peper en Citroenschillen… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@frans17 iets meer duidelijkheid over hoe je deze gemaakt heb kan misschien een ander probleem aan het licht brengen. Baking Soda is niet mijn favoriete aanbeveling, eerder krijt, baking soda wil nogal eens een zoute smaak aan je product… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@frans17 Aangezien capo z’n laatste bericht op het forum van 5 jaar geleden is, zou ik niet wachten op een antwoord. Compleat Distiller Making Pure Corn Whiskey Bovenin even op de knop “Cloudflare” klikken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Grotere pot for de Vevor SC-4 air still" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@revalanche Het probleem bij die gedachtegang is dat je ervan uitgaat dat de Airstill kan koelen wat jij met die 10 liter ketel aan warmte doet aanvoeren, dat gaat een redelijk gevoelig spelletje worden waarbij teveel warmteaanvoer zorgt voor damp… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen ik ben Jan" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumdidum Ik heb hier ook een gekochte fles Whisky waar dat bij is gebeurd, is alleen t visuele en niet de smaak. Vislijm blijft staan als oplossing.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumdidum Gebeurd dit wat specifieker wanneer de flessen kouder staan? Denk dat het eiwitten zijn, niet schadelijk.
Wil je het weg? Voeg vislijm toe en goed roeren, na een paar dagen filteren door twee lagen keukenrol. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schroten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@richard-k vroeger waren er een aantal maar tegenwoordig is dat ook de enige die ik zo snel weet. Je kunt trouwens pilsmout pakken en een stap op 52 graden voor een 15 a 20 minuten aanhouden, dan is pilsmout prima… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alpenbijvoet" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudyvanr kooksteentjes? Ja, in m’n koperen ketel heb ik keramische steentjes en in m’n AirStill koperen (koper daar om een andere reden).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Buiten het feit dat een Piskey waarschijnlijk niet te drinken is, gaat die 7 uur ook weinig opbrengen, zoals Lemmy al aangeeft breekt het lichaam het af. De politie doet eventueel niet die 8 uur hanteren om na het punt… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen Moonshine maniac" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
- Meer laden