-
Josbos antwoordde op het onderwerp "Minimale hoeveelheid om te distilleren?" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@harryd1969 Hallo, een paar dagen geleden heb ik mijn wash gemaakt, het is nu aan het borrelen. Het is al een lange tijd geleden dat ik mij in deze materie hebt verdiept. Ik vroeg mij af of er een handleiding… Meer lezen»
-
Josbos antwoordde op het onderwerp "Minimale hoeveelheid om te distilleren?" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@harryd1969 Okay bedankt, waag klaar na paar dagen? De vorige keer (2019) duurde het een paar weken, wellicht omdat het toen winter was, ondanks het te verhitten met een warmte riem. Duurde het toch z’n 3 weken.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@harryd1969 erg gaaf!!
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@harryd1969 hier ook op 22 graden. Temperatuur binnen zit op 24/25
-
Targa antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@harryd1969 als ik 2e run wil stoken van 70 % 1e run is het verstandig om wat te verdunnen met water voor 2e run. ?
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969 al eens linde honing geprobeerd? Schijnt voor een heldere mede een goed resultaat geven, wellicht in een likeur ook wel?
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969 Momenteel gebruik ik alleen spa blauw, eerder gebruikte ik ander water en kreeg ook een zweem in mijn drank die er niet uit te filteren was.
Anders zou ik het ook niet weten. -
Bazz antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969 Wat voor soort water gebruik je om het naar de juiste percentage alcohol te krijgen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969 wat voor honing gebruik je? Bij m’n pastis gebeurde hetzelfde met rauwe honing, vermoedelijk iets van stuifmeel of iets. Ik kreeg de tip de honing eerst te verwarmen, maar dat komt de smaak natuurlijk niet ten goede.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969 Vergat ook nog een liter melasse dat heb je als het het in je hoofd heb zitten, ik denk dat deze meer smaak geeft.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969 zoals ik hem maak is 5 kg rietsuiker oplossen in mijn geval twee pannen met water tot alle suiker is opgelost, daarna of gelijktijdig de honing oplossen in een pan met water bij elkaar mengen en aanvullen tot 25… Meer lezen»
-
Koos antwoordde op het onderwerp "Leren stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@harryd1969
Beste Harry,
bedankt voor je reactie ik woon in de regio midden limburg ! -
peter hermple antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 bedankt goede tip
-
peter hermple antwoordde op het onderwerp "nieuw hier" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 dank je harry
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969
Ik gebruik gist uit de shop.
Bij suiker gewoon een zakje Turbo gist.
Hoe kom ik aan fermentis c70? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "kersen stoken op de manier Pays Fort France" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 kneuzen en dan even in pan aankoken. Pitten komen dan boven drijven en afscheppen.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 Dat is Ted’s Fast Fermenting Vodka, heb goede ervaringen met dat recept.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kersen stoken op de manier Pays Fort France" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 het is beter om vooraf de pitten te verwijderen .en daarna te vergist. .
Stoken met de pulp. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "kersen stoken op de manier Pays Fort France" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 wil je iets bitter of een zachtere smaak. Pitten laten zitten geeft bitter. gekneusde kapotte pitten meer bitter en nog meer cyanide. ( Een beetje de amaretto achtigs ) Mooiste methoden voor kersen is ook stoken op of als… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "1e run met bubbleplates" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 lekker bezig iig harry 👍 meen wel te hebben gelezen dat het ook niet de bedoeling is om een kolom van onder tot boven te vullen met pakking, zou niet meer weten wat de verhouding was, maar als ik… Meer lezen»
- Meer laden