-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@johnny dus toch een graan schimmel dat vooraf zich had gemanifesteerd. T kon ook eigenlijk niet missen . Gezien ook de temperatuur tijdens maischen Kon het nog geen Melkzure gisting zijn. Ook gebruik van diervoeders zoals kippen mais kun je… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@johnny Moederkoren (Claviceps purpurea), kan komen door vochtige opslag of eventueel het gebruik van veevoeder, waarbij de norm van aanwezigheid van dit hoger ligt dan bij alles voor wat voor menselijke consumptie is bedoelt. Een vraag is dus waar je het graan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@johnny ik zou in ieder geval de volgende keer de mash sneller afkoelen en niet tot de volgende dag wachten voor dat je de gist er bij doe. Afkoelende mash is zeer gevoelig voor infecties dus moet je deze snel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@johnny weg gooien of alsnog steriliseren maar dat is wat laat inmiddels. Dat had beter meteen gekunt. Nu is er een deel verlies
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ongemout graan" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@johnny er zijn diverse methoden van werken met diverse smaak uitkomsten.
In dit recept wordt gekookt en daarna met slecht 1 temperatuur gemaischt . Dat wil zeggen dat je ook minder ester vorming krijgt en een drogere smaak
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Vermogen van brander" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@johnny
Neem een regelbare drukregelaar. Dan kun je het altijd zo afregelen dat het voor dat doel perfect is (ruwstook, fijnstook of maischen).
Brander lijkt me meer dan zwaar genoeg voor 30 liter ketel. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ongemout graan" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@johnny aantal stappen en tijdsduur daarvan hangt af van graan / mout wat je gebruikt en ook of je bepaalde accenten die in uit smaak wil stimuleren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ongemout graan" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@johnny gemiddelde vanaf opzetten van pan en een standaard maisch proces ( zoals ook in het filmpje ‘whiskey beslag maken”) tot en met pan afwassen 2 u 35 min dan staat het beslag aftekoelen in gistton .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ongemout graan" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@johnny mais voorkoken is vaak wel handiger hoewel even kiemen laten nog makkelijker is.
Haver en rogge maakt het ook iets handiger maar met goed maischen is het even als gerst en tarwe niet nodig.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@johnny Die voor een terrarium, de specifieke is hier te vinden, de veenmos is ook voor terraria bedoeld en hier te vinden. Blijkbaar heeft de webshop wat problemen met de levering van producten want ik zie wel meer niet beschikbaar,… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst gist?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@johnny meer de mout smaak ,beetje zuriger , zachter iin afdronk . Het hangt can de destilleerder of biermaker hoe groot het aandeel is. Meestal gebruikt men maar een 5e of 8e deel op de totale stort . Maar je… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Gerst gist?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@johnny als het gistig ruikt, kan je misschien wat vocht ervan door deegje kneden (zie; zelf gist maken). Wellicht krijg je er een sterke cultuur uit die beter met zetmeel of langere suikers om kan gaan dan een bakkersgist. Rotten… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Ketel opgewaardeerd" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@johnny Een lettertype uitgezocht wat je kan snijden zonder dat je letter uit elkaar valt en dit geprint op een A4 stickervel, deze met scalpeltje uitgesneden. Heb je geen stickervel, snij dan de letters uit en maak je A4 wat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst popcorn?? roosteren of poffen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@johnny gepoft geeft wel iets suggestie van karamel achtig mee niet onaangenaam. Nou flink roasten in oven in huis geeft wel rook ontwikkeling en in de gordijnen ruik je het weken later nog. . Hou temperatuur niet hoger dan 150… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Redneck gasbrander." – 2 jaren, 11 maanden geleden
@johnny De adapter koop je voor 2 tientjes op marktplaats. Let even op het type gasfles. Officieel mag ’t niet, maar iedereen doet het… Ik geloof dat je een 10 kilo propaan gasfles kunt vullen met 16 liter lpg. Maar… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Redneck gasbrander." – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Redneck gasbrander." – 2 jaren, 11 maanden geleden
@johnny oh, op de foto waar de aansteker op t trapje ligt, daar brandt hij volop.
Mooie vlam, bij daglicht niet zichtbaar.
Goede afstelling dus. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Redneck gasbrander." – 2 jaren, 11 maanden geleden
@johnny
Inderdaad, 1 gaatje van 1.5mm.
De truuk zit ‘m in de buis en de aanvoer van zuurstof.
Het luistert niet erg nauw. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Irish Whisky" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@johnny niet helemaal, de meningen erover zijn sterk verdeeld onder de makers van wetten, schrijvers, historici en Robbert. De oude Irish Pot Still wordt door sommigen aangehaald als gerstemout, gerst en haver. Anderen betrekken meer soorten graan. Sommigen zeggen coffey… Meer lezen»
- Meer laden