Vond forum berichten leuk

RE: Whiskey maken en methanol?

@kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. In...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@kees22 mee eens, ik beoordeel mijn voorloop hoofdzakelijk op reuk. Als ik 150ml weg gooi van de 25l omdat die slecht ruikt ben ik al ver voorbij de hoeveelheid methanol die ik in het begin van de sto...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

@kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen. En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel. De gist maak ik lauw zelfde temp...

In forum Spirits

4 maanden geleden
RE: Gerst mouten

@skoelie de graan leverancier of boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft. Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar. In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan grot...

In forum Spirits

4 maanden geleden
RE: Gerst mouten

@kees22 mijn huis op 16 graden, dan is mijn vrouw aan onderkoeling overleden of terug naar Thailand 😆

In forum Spirits

4 maanden geleden
RE: Graan , mout wat te doen ?

@kees22 nou nou nou . Vrezelijk zwaar. Ach en wee . 😀 🤣 . Ik had eigenlijk niets gepland op stook gebied . Maar het is ook zonde om al dat graan en mout van collega stoker oud laten...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Recept Kruskovac?

@kees22 ik ben momenteel beide aan het maken. Ik laat nog weten hoe die verschillen. Zie 2 flessen rechts. De linker is een sloe likeur.  20230719_143023.jpg

In forum Recepten

2 jaar geleden
Grapje. Mijn eigen Chernobyl ..

Warmtebeeld van mijn suikermash vandaag 😄  flir_20230716T205436.jpg

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Partij overjarige honing te koop

Wat er bij vergisten met de HMF gebeurt durf ik niet te zeggen, maar het kookpunt van HMF is 114–116 °C (bij 1,3 hPa) volgens wikipedia, dus het lijkt mij voor het destilleren niet uit te maken? Dat k...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Drie op een rij (proef opstelling)

Dit buitje zag ik niet aankomen. Onder moeders paraplu. Haha.  674454A2-8D95-45CA-9820-D29ABCDFE092.jpeg

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Drie op een rij (proef opstelling)

@kees22 heb je al vaatwasmachines reiniger geprobeerd? Als het niet met de gewone vaatwasblokjes lukt dan pak ik een paar zakjes machinereiniger.

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Pruimen

@kees22 beetje extra water geeft zuurstof waarop de gist beter start . Alleen de moes verstik het meer . Ook gaat het wat gauwer broeien in de moes . ook houd het ph beter vast .het verzuurt oars te r...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Roest.

@kees22 ik heb een paar pannensponzen uit de kolom gehaald en geen spatje roest erop. Het moet dus van de lasnaden komen. Ik zal ze in een bad steken met waterstoffluoride en salpeterzuur om te passi...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Methanol

@kees22 Thanks maat voor je duidelijke antwoord veel stookplezier !

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: in wat bewaren jullie je eindproduct?

@kees22 inderdaad daarom worden kunststoffen op den duur hard en poreus .

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 1 / 4