Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

SaenseOverhaal

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van SaenseOverhaal

@kevin

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    Beste Frans,
    Een uitgegiste wort ruikt doorgaans zurig. Zolang het niet fout ruikt, zoals beschimmeld oid, en er niet raar uitziet, dan gaan overhalen. Je hebt een potentieel alcohol gehalte van een kleine 6% 

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken.

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @ronaldo Wat was je sg waarde aan het begin van de vegisting? Met rekenformule (start sg minus huidig sg) x 0,133 kun je het alcoholpercentage berekenen. Alcohol percentage ‘meten’ lijkt mij ook erg lastig

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @bcnx71 geen rookmout. Wel de peated mout. Rob bedoeld een met turf gerookte mout, dus peated

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden geleden

    @bcnx71 rookmout is vaak op hout gerookt. Peated is op turf gerookt. 
    De eerste geeft meer de ‘Hemaworst’ rook. De peated is wat terugkomt in de islay whisky’s. 
    Dus wel degelijk groot verschil.

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @robbert zou  nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen?

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 5 maanden, 2 weken geleden

    • Professioneel gaat moutwijn met een 63 procent op vat. Drie x 900 = 2700 x 75 procent = 202500. 202500 /63 = 3.214. Voila, vat vol.
  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @robbert: ik heb m volgens mij recentelijk andersom gedaan: begonnen met een melkzure gist (zelfkweek) en na hoofdgisting de Bruggeman gepitched.

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 5 maanden, 3 weken geleden

    Beste Joost,
    T ziet eruit als een kaam-infectie laagje. Je appelsap-pulp materiaal niet (teveel) in beroering brengen en blijven controleren wanneer vergisting klaar is. Daarna zsm de ketel in en overhalen. Wel eerst ergste deel kaam eraf scheppen. 

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden, 3 weken geleden

    Iets ophogen lijkt me geen overbodige luxe. Uitstroom is 15. Ik heb met een trappenboor een gat met juiste maat geboord. De koperpijp 15 er iets door het gat heen. Als je zowel een de binnenzijde van de kop als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden, 3 weken geleden

    Ere wie ere toekomt, de kop die ik gebruik is op aanwijzing van m’n ‘nestor uit t Noorden’ – @robbert. Simpel, goed te solderen met materialen die redelijk voorhanden zijn en uiteraard doeltreffend. Mijn kop is volgend mij 8 cm…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 6 maanden geleden

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal vind forumbericht "Dat wordt kurken trekken" – leuk 6 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Destillaat/stoker gezocht" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Hoi timo en Liam, Op elke middelbare school waar scheikunde wordt gegeven, is distillatie ook een onderwerp dat behandeld wordt. Welliswaar met glazen kolom en koeler, maar voor jullie proef volgens mij best geschikt. Ik denk dat jullie beter daar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Stoken op gas….

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 7 maanden geleden

    @antonuithethogenoorden Mocht je zelf aan de gang willen en een bepaalde ronding willen maken: Ik heb in het verleden wel eens een soort van bol plaatje in een opstelling gebruikt. Deze heb ik op een straatpaaltje bol geklopt. Wel vaak…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 7 maanden, 1 week geleden

    Korenwijn is ook mijn favoriet. Snel de post teruglezen en binnenkort dan aan de gang. Leuk dat t resultaat zo goed gelukt is!

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @bert1985 Ik heb in een recent verleden een kolom gemaakt voor op een melkbus. Als je zoekt op onderstaande, vind je het verslag. Uiteindelijk wel van afgestapt en over gegaan op een ketel van een koperen boilervat met hierop een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @robbert ik snap m. Thnx!

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 7 maanden, 4 weken geleden

    @robbert kun je schets toevoegen?

  • Meer laden
Profielfoto Arie Profielfoto Alquitara

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 4 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 5 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 6 dagen geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens