-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 6 maanden geleden
Vanaf vanochtend weer de nodige belletjes. Af en toe klop ik nu met een vork wat lucht in dit prutje om de celdeling te bevorderen. Vanavond ga ik bloem en water toe voegen bij het prutje. Op deze wijze kun… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 6 maanden geleden
Zojuist even de zipzak bekeken. Er zijn al behoorlijk wat belletjes te zien. Dit is het moment om deze aanwezige activiteit te vergroten. Celdeling gebeurt onder aerobe condities (zuurstofrijke condities). Het is in deze fase dan ook belangrijk dat het… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 6 maanden geleden
De suikerriet in handzame stukken gesneden en één part apart gehouden. De ananas geschild en hiervan een deel schil en bladeren apart gehouden. Alles plat gestamp in een vijzel en tezamen in een zipzak met voldoende lauwwarm water. Nu mag… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal posted a new topic "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 6 maanden geleden
M’n vaatjes zitten bijna vol met graandistillaat, dus op naar de volgende categorie drank. Rum. Op dit forum al veel over gelezen en langs zien komen, veel ruggespraak gehad en uiteraard erg benieuwd naar de tips van ‘de tovenaar uit… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 6 maanden geleden
@robbert Mouten an sich gaat voortvarend. Tot nu toe enkel gerst gebruikt. Andere granen kunnen uiteraard ook, maar daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Gerst laat zich in ieder geval makkelijk ontkiemen. Waar het lastig wordt is om… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 6 maanden, 3 weken geleden
@ghost Je kunt ook schoolbordkrijt gebruiken. Of eierschalen zonder het ‘velletje’ .
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Lekker aan t bouwen" – 6 maanden, 3 weken geleden
@richard-k Daar kun je wel ongeveer vanuit gaan. Ik eindig meestal (scheidingen reeds gemaakt) met ongeveer 10% van de beginhoeveelheid van de wort van een percentage van ca. 46%. Na 2 x overhalen
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Lekker aan t bouwen" – 6 maanden, 3 weken geleden
@richard-k Ik denk dat dit redelijk veel is voor de hoeveelheid wort die je met 2 kilo mout maakt. Teruggerekend zou je dan in je basiswort een alcoholpercentage van 12% plus gehad moeten hebben. En dan zou de basiswort een… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Hoe nu verder" – 7 maanden, 1 week geleden
Beste Richard, Op MP zijn diverse (nostalgische) koperen warmtekruikjes te vinden. Voordeel hiervan is dat deze doorgaans een mooie diameter hebben om een kop van te maken (diameter 8 tot 10 cm). Van dit kruikje slijp/zaag of draai-bank je de… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden
@robbert hoeveel kilo druiven had je geoogst?
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 7 maanden, 1 week geleden
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Lekker aan t bouwen" – leuk 7 maanden, 1 week geleden
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Lekker aan t bouwen" – 7 maanden, 1 week geleden
@richard-k Je kunt t beste even op t topic ‘mijn installatie’ kijken. Aardig wat voorbeelden van zelfbouwketels. Ik denk dat deze bouwers zeker bereid zijn je op weg te helpen.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Hoeveel ruwstook in T500 voor fijnstook" – 7 maanden, 1 week geleden
@tjerk 2/3 vulling idealiter. En ergens onder de 40 procent alcohol. Dan is t allemaal veilig. Ik verwacht eerlijk gezegd dat je met de huidige 6,5 liter niet tot de gewenste vulling komt, zonder de inspanningen van de ruwstoken te… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Hoeveel ruwstook in T500 voor fijnstook" – 7 maanden, 1 week geleden
@tjerk volgens mij stook je juist om de alcohol van het water te scheiden. Je hebt nu uit de ruwstoken een vloeistof die hoger is in alcohol gehalte dan waarmee je begint. Om dit dan weer terug te lengen tot… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 7 maanden, 3 weken geleden
@rumo : ik herken me hier helemaal niet in. Ik maisch doorgaans s avonds. Laat t in de nacht natuurlijk afkoelen en gooi er in de ochtend pas bakkersgist bij. Nog geen problemen mee gehad.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 7 maanden, 3 weken geleden
Vanwaar de eierschillen? Dit doe je toch enkel als de pH te laag is (dus te zure maisch). Wat is momenteel de pH waarde? En ik zou gewoon de bakkersgist toevoegen in een voldoende grote hoeveelheid.
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 8 maanden geleden
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 8 maanden geleden
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 8 maanden geleden
- Meer laden