-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin ik denk dat t een genepi wordt, lijkt in midden van t rechter bord te liggen 😡
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin alchemist houd wel van whiskey en misschien doet hij poging .
Het zijn op 1 na kruiden die vrij regelmatig voorkomen in diverse dranken. Met ervaring kun ver komen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin kaneel , kruidnagel , engelwortel ,lavendel , citroenmelisse en inderdaad een soort van rozenblad .
6 van de 15 . Niet slecht
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin wortel lengte is niet belangrijk maar kijk naar de sabel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin 18 graden is misschien wat hoog en dan is er meer kans op schimmel. Rond de 13 graden wordt meestal aan bevolen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin, misschien heb je de topic van catnip gelezen maar anders is het misschien leuk om eens te doen hij heeft de zelfde weg bewandeld
https://stookforum.nl/forums/installatie/van-graan-tot-vat-zelf-mouten/ -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin Top, ben ook benieuwd naar de close up foto’s van de korrels zodat we de sabel kunnen zien versus de totale lengte, die foto’s missen we hier nog meen ik.
Hoe ga je eesten? -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "mais mouten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kevin Dat is brouwen.
Mouten is het laten kiemen van de graan- of maïskorrels. -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Eigen maaksel en vervolg projectje" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@kevin Klopt!
En de ruimte tussen de 22 mm en de 15 mm is ongeveer even groot als de oppervlakte van een 15 mm pijp. Voor andere maten kan dat anders liggen.
Je hebt dus maar één gat nodig. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@kevin ik wil eventueel ondersteunen.
-
Peter Berkhout antwoordde op het onderwerp "Even Voorstellen" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@kevin Dank je wel voor je antwoord. Dat zachte koper is wel een uitkomst!
-
Peter Berkhout antwoordde op het onderwerp "Even Voorstellen" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@kevin Dank je wel voor je antwoord. Ik zag er ook een die de buis met water vult in plaats van zout/zand.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even Voorstellen" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@kevin Het kan nog simpeller, haal bij de Gamma een rol van 5 meter zacht koper en stop die in een emmer. Je hoef niets in de rol te doen gewoon oprollen en een beetje buigen. Het “lastigste” is om… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@kevin geen idee hoeveel suiker je uit een appel haalt, hangt ook van ’t soort af lijkt me. Je moet er wat mee spelen. Je kan de SG waarde meten van je mash. Suiker toevoegen kan altijd nog. Heb ik… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@kevin Denk hierbij er ook aan dat de lezing van de hydrometer eigenlijk gecorrigeert moet worden voor de temperatuur van het destillaat. En de refractometer moet af en toe worden geijkt met een alcohol waarvan het percentage bekend is (of… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol meter" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@kevin ik vind de refractometer fijner om tijdens het destilleren met slechts een aantal druppels het alcoholgehalte te bepalen in plaats van 100 ml op te vangen en dit te meten. Voor de drank als geheel na destillatie / rijping,… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
@kevin Ja, en de ketel moet dan ook nog mooi pas staan. De eerste keer was hij een beetje scheef opgebouwd. Het water liep langs alle kanten over.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
@kevin ja dat klopt, bij een normale ketel ga je uit van de alcohol uitstroom temperatuur maar dat is wat anders dan de schaal temperatuur van een alquitara.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
- @kevin wat noem jij best warm? Want 35 a 40 graden is eigelijk wel goed, dan komt er veel smaak mee.
-
evds3 antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren geleden
@kevin koel blokjes ijs of een natte handdoek kan ook veel doen
- Meer laden