-
Alchemist vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@skoelie je hebt op allerlei soorten fruit en groenten allerlei soorten wilde gist, het is niet slechts saccharomyces cerevisiae en melkzuurbacterien. Er zijn duizenden soorten, zelfs de saccharomyces cerevisiae zal er meer dan 1500 hebben die gebruikt worden worden… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert welke vergroting zien we hier? Is inderdaad wel om te doen en ik zie al digitale microscopen met video functie voor 5 tientjes, wel maar 1000x vergroten daarom dat ik het even vraag.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Geweldig om te zien @skoelie, je pakt het meteen goed aan, toevallig ook een testje gedaan met suikerwater en voeding om te zien hoeveel alcohol de gist kan opbrengen? Wildere gisten kunnen wat lager zitten qua percentage en een optie… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gist zelf maken !" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Gist zelf maken !" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Welkom Conny,
Foto’s en links kun je pas na 5 berichten toevoegen, onderdeel van de spam beveiliging want anders komen er een hoop vreemde berichten op het forum 😉 .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello helder" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Eerste gedachte is te laag percentage, werkt beter vanaf 80+%, de tijd mag 4 a 6 weken worden, ik weet ook even niet of je misschien wat meer schil kunt gebruiken.
-
Alchemist vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert de vorige keer ging het ook hard en ik heb nu meer materiaal in de ziplock zak zitten, ik geef het de tijd tot wanneer ik denk dat het goed is, wordt eerst gezeefd en krijgt dan moutmeel erbij…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
De rum met Belgian Ale gist gaat nu voor de eerste ronde door de ketel en de andere zal ook spoedig volgen. Bij suikerwater gaf de ananasgist i.c.m. bakkersgist frisse geuren zoals perzik, custard, wat bloemigs. Bij de melasse, pruimen… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "rum fermenter" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@johnny Moederkoren (Claviceps purpurea), kan komen door vochtige opslag of eventueel het gebruik van veevoeder, waarbij de norm van aanwezigheid van dit hoger ligt dan bij alles voor wat voor menselijke consumptie is bedoelt. Een vraag is dus waar je het graan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spirit" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Welkom Olaf,
De inspiratiebron voor een aantal hier, als je een tijdje verder bent kijk de afleveringen nog eens terug 😉 je zult dan wat dingetjes zien die misschien niet kloppen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@streetrodder dat ligt er net aan welke rum en whisky je wilt hebben, beide dranken worden namelijk op pot stills en reflux kolommen gestookt. Wil je van beide versies wat vollere drank hebben, bij rum vaker met zwaardere smaken van… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Wilde vergisting op graan…?" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ik ben benieuwd naar welke granen en tot welke temperatuur je bent gegaan tijdens het maischen. Gist gaat al snel kapot maar melkzuurbacteriën kunnen 71 graden overleven, of iets anders is erin gekomen. Ik zou net als Saense al… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@ruud1 de bedoeling van turf, of veenmos is om meer organische zuren en dergelijke toe te voegen aan het brouwwater, dit om een betere ontwikkeling van smaak tijdens de vergisting te krijgen. Het gaat niet zo zijn dat een mespuntje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@gertan BLG moet je me even uitleggen, als ik dat door Google gooi krijg ik allerlei uitleg die het niet zal zijn.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@gertan Je hebt buiten methanol nog een aantal ongewenste componenten die gevormd worden tijdens vergisting, eentje hiervan die makkelijk te herkennen is, is ethylacetaat. Modelbouwlijm doet het me aan denken, dus scheidingen maken is zeker nodig om aan een beetje… Meer lezen»
- Meer laden