-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@lemmy het wordt raspberry Gin of wel een Bombay gin uit de tiny .
-
BasK antwoordde op het onderwerp "Enkele beginnersvragen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@lemmy ah dus aanvullen met water in de veronderstelling dat alcohol sneller verdampt? Misschien een heel domme vraag dan, o nee, domme vragen bestaan niet….Maar als je een ketel van 15 liter begint met een ruwstook met 10 liter stookwijn,… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Skoelie" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@lemmy Thnx! Ben me aan het inlezen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@lemmy Dankjewel .het was super gezellig.
Het oude franse absinthe recept zal ik jou binnenkort appen .
Van mijn hok naar jou huis is even ver als van jou naar hier. Dus ik zal zeker ook jou na de zomer even bezoeken. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "135l pan met deksel" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@lemmy valt mee, een simpele panlat doet het al goed als roerstok. 😀
-
Josbos antwoordde op het onderwerp "Minimale hoeveelheid om te distilleren?" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@lemmy ja bedankt, ik had daar al over nagedacht in eerste instantie, maar vond de prijs een beetje hoog. Vandaar dat ik het wou oplossen met een fles Jenever. 2, 3 weken wachten op de wash. Had ik geen trek… Meer lezen»
-
BlueGarfield antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen…" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@lemmy Ik heb via marktplaats eentje gekocht die gemaakt is van een oude close-in boiler.
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren geleden
@lemmy dank je wel
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@lemmy De aanbevolen hoeveelheid is 0,5 tot 1 gram per liter, de hoeveelheid bij 100 liter is zelfs 100 gram, dus ik zou eerder 6 aanhouden als ondergrens voor de 50 liter en 4 als ondergrens voor de 30 liter.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@lemmy op de workshop heb je meegewerkt en samen een beslag tot een perfect eind product weten te brengen . Dus thuis gaat het jou ook lukken ! Alle vertrouwen heb ik daarin . Rogge haver en mais is geen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@lemmy Je hebt Robbert aan het werk gezien dus ik vertrouw erop dat je het zelf ook klaar krijgt, vergeet de 45 graden stap niet, die is cruciaal. Ik heb even gezocht voor je want ik ga zelf eigenlijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 3 maanden geleden
@lemmy ik heb toch een andere ketel opstelling maar gebruikt dan eerst de bedoeling was ( ik zou eerst met secondaire voorverwarmde ketel stoken ) ik heb een vergist vat uit gestookt en d3ze lowwine warm terug… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 3 maanden geleden
@lemmy ik heb toch een andere ketel opstelling maar gebruikt dan eerst de bedoeling was ( ik zou eerst met secondaire voorverwarmde ketel stoken ) ik heb een vergist vat uit gestookt en d3ze lowwine warm terug gedaan in de… Meer lezen»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Zijn hier ook stooksters welkom?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@lemmy haha, neehoor…was een plaatje van internet. Hier onder de overkapping heeft iedereen een broek aan. Van de kou. Hier maakt het allemaal niet uit volgens mij. Het gaat om de mooie ambacht, stoken én alles wat daar bij komt… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@lemmy Ik gebruikte voor mijn eerste brouwsels Turbo Classic. Werkt inderdaad zeer snel.Nu heb ik een keer de Pure Turbo gebruikt en die heeft nauwelijks bijsmaakjes/geurtjes.En een behoorlijk grotere opbrengst.Gaat overigens wel een stuk langzamer maar dat heb ik er… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@lemmy Beetje laat maar nee de sigaar was gekocht door de collega, hij had zich met een kameraad uitgebreid de tijd genomen om te proeven met een sigaar erbij. Robbert geeft al duidelijk aan wat de invloed van hout… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@lemmy hout in oude recepten is even zo als bij moderne traditioneel gemaakte dranken als whiskey, brandy , cognac,wijnen enz. Hout keuze en voorbereiding is belangrijk evenals is het nieuw hout of al eerder gebruikt. Wat tegenwoordig vaak vergeten wordt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aluminium pan voor aanmaken Mash." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@lemmy aluminium is prima te gebruiken mits je deze schoonhoud. (. En dat geld ook voor andere metalen.) de contact tijd tijdens gebruik is maar enkele uren maximaal waardoor eventuele loskomende stoffen nihil / verwaarloosbaar is . Zelfde als verhaal… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Aluminium pan voor aanmaken Mash." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@lemmy voor de mens lijkt me niet, er zijn tevens ook alu soeppannen te koop. Maar ik zou geen aluminium willen gebruiken omdat ik niet weet voor welke zuren bv deze gevoelig is, maar ook slijtage. Alu krast sneller, met… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Roest." – 2 jaren, 10 maanden geleden
@lemmy bij koperen ketels in de regel gewoon niet doen, een gepakte kolom is om meer scheiding te realiseren, daarvoor zijn eventueel nog wat andere truucjes met een koperen ketel (alhoewel 96% in de meeste gevallen niet haalbaar is).
- Meer laden