-
Robbert replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik bakkersgist is een van de meest voorkomende en ook simpelse om mee te werkem . 5,5 kilo suiker in inverteren in ongeveer 3 liter water . Met toevoeging van ongeveer 7 – 10gr citroenzuur . Afkoelen laten en aanvullen… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik waterkonijn = muskusrat. Schijnt lekker te zijn…
-
Robbert replied to the topic "Schuim tijdens vergisten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik op oppervlakte stro laagje , bliezen , kaf of rijsthulzen strooien .
Het schuim komt dan minder op .
-
Robbert replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik , ik denk dat troet hier zeker mee verder zou kunnen .
👍👍👍 -
Robbert replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik ja klopt de peated bedoel ik . Turf gerookt .
Jij kent jou bio roast beter qua roast zwarte. Dan zou je de 10% kunnen maken en dan het peated deel iets verhogen . -
Robbert replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik de oban is volgens mij een vol gerte mout product . misschien een idee voor @troet om dan met een 40 % destilatie mout 40 % rook en 20 % roast ?
Mangrove jack erop .
In 2 x overhalen . -
Robbert replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik kijk dat is 3 van de 4.
De peated en geroosterde gerst zijn er .
Heb je anders een alternatief diastatisch gerste mout in de basis mouten ? ( Pils mout ?)
E.v.t. De peated dan iets meer in verhouding . -
Brûs-stokertje replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 2 maanden geleden
helder antwoord @munckerik. Duidelijk sprake van miscommunicatie 😉. Suiker toevoegen na de gisting is dus geen goed plan. Ik wil een droge wijn, dus laat deze helemaal uitgisten met de suiker die hij nu heeft.
-
Brûs-stokertje replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik de plaats waar de kast staat is overigens nu 9 graden en in de zomer Max 15 graden, dus ik denk dat koelen niet eens nodig is
-
Harryd1969 replied to the topic "Kwaliteit pure alcohol stoken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik excuses bedoelde inderdaad graan mout. Ik dan nu eens de graan mout tot pure alcohol stoken !
-
Rienk replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik ik heb die upload optie niet misschien omdat ik een nieuw lid ben, maar geeft verder ook niets. Wou enkel mijn simpele beginners setup laten zien
-
Rienk replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik ah okay, dat zal het zijn dan dank je. Dan gelijk maar een vraag die vast vaker is gesteld: hoe lang kan ik mijn suiker water mash bewaren (stel zet hem even buiten neer met deze kou)
-
RuMo replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik, je moet eerst een paar berichten posten meneer de Moderator, voor dat er een bijlage bij gevoegd kan worden 😉
-
Robbert replied to the topic "Kristalsuiker vs druivensuiker" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik de zoetheid komt van de stof niet de de samenstelling . Glucose – dextrose en fructose zijn enkelvoudige suikers .Monosachariden Riet suiker , biet suiker en Palm suikers zijn Sucroses- sacharose dit zijn meervoudige suikers . Gebonden suikers /… Read more»
-
Rienk replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik ah okay, laat ik dan gelijk vragen hoe lang mijn mash goed blijft als ik hem buiten neerzet? Had gelezen dat sommigen hem wel een week in de koeling hebben
-
Brûs-stokertje replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik daar ben ik nog niet helemaal achter. Dus als je daar tips voor heb dan hoor ik het graag.
-
Rienk replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik ik heb die upload optie niet misschien omdat ik een nieuw lid ben, maar heeft verder ook niets. Wou enkel mijn simpele beginners setup laten zien
-
Brûs-stokertje replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik met een klein elektrisch ventilator kacheltje. Werkt perfect.
-
Rienk replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik dank je zo’n gevoel had ik al, gezien er suikers inzitten is zo’n meter niet accuraat. Misschien domme vraag als programmeur .. hoe voeg ik foto’s toe? Ik zit nu even op de mobiel
-
Jank replied to the topic "Kristalsuiker vs druivensuiker" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@munckerik Dit klopt toch niet met Robbert zijn bericht? Als enkelvoudige suikers 5% meer geven dan zou je toch minder moeten gebruiken? Of maak ik nu een denk fout? als ik Robbert zijn stukje lees is druivensuiker een enkelvoudige suiker. En… Read more»
- Meer laden