-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
Op foto oud experiment. Koffie apparaat van paar euro in kringloop . Zit al warmte regelaar ( vermogen regelaar) in .Met gekoelde kolom van 32 inch. ( Dus Standaard maat ) Geeft 95% alcohol . Exact als de T500 met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb paar van die t500 paar jaar geleden gedaan. Niet alleen die bodemplaten maar ook alambiek en kolom . Ook flow metingen gedaan daarmee ook dingen berekend. Met gaschromatograaf ook checks gedaan op verschil voor en na. (… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@arjen de citroenschil heeft uit jou lijstje de meeste olieën. Je zou minder kunnen gebruiken of jou temperatuur iets kunnen aanpassen? Waardoor de olieën minder overkomen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
@stokerke als je minder ombouw werk en een zeker betrouwbaarder apparaat wil kun je ook gelijk een boiler opbouwen .of kijken of er een alquitara wordt aangeboden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
@stokerke als je smorgens om 10 uur begint dan stookt deel 1 smorgens en deel 2 smiddags. Of 1e overhaal smorgens en 2e smiddags.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 4 weken geleden
@opticase uit 75 liter 500 ml is toch wel extreem weinig. Wat is fout gegaan ? Vergisting? Of damp lek in stook ketel ? Geen goede koeling waardoor meeste alcohol is verdampt ? Als je in 75 liter 8 %… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
Op een draaibank ken je koper plaat inspannen en met een staaf rond met een bol erop geslepen het in vorm forceren. Staan genoeg filmpjes op youtube hoe je dit kunt doen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
@stokerke een bol boven op de alembiek staat mooi maar de hals boven is dan weer te krap. Verhouding moet kloppen. Wat ik bedoelde Een koperplaat forceren als een soort trompet en deze in de alembiek solderen daar onder een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 4 weken geleden
@theresa que sera sera
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
@stokerke je moet juist niet reflux in de dome creëren je moet een infusie kamer hebben waarin de alcohol de smaakstoffen juist opneemt. Wil je die kap verbeter moet je er een koperen gebolde ring in zetten met een soort… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 4 weken geleden
@theresa de Brandy staat voor ik denk nog een jaartje op Troncais eiken te rijpen. De pulp heb ik weggegooid. Ik had geen zin om nog meer werk ervan te maken. De brandy was wel weer voldoende stookwerk voor dit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 4 weken geleden
@stokerke voor gin kun je nu redelijk uit de voeten. Je zal wel een temperatuur controle ergens moeten doen. Temperatuur van b.vm 88 graden kom je richting de ethische Oliën. Daaronder mis je veel . Boven 92 sta je smaakstoffen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 8 maanden, 4 weken geleden
@psycat in Nederlands netwerk is het kraanwater niet meer gechloreerd . Kraanwater kan wel hard en mineraal rijk zijn in Nederland. Dit kan bij mengen in alcohol er voor zorgen dat de drank troebelheid/ waas vertoont wanneer de mineralen neerslaan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 je kunt nootmuskaat gebruiken maar dat is scherper dan foelie. Dus dan moet je minder gebruiken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 9 maanden geleden
Ook hier geld trouwens dat even verhitten / kook erover zorgt dat celwanden kapot gaan en daardoor nog aanwezige suikers kunnen worden aangesproken daarnaast methyl afstoten enzym of schimmel infecties gaan kapot.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 9 maanden geleden
@lassie bitter kan komen door verschillende oorzaken b.v. door aanwezigheid van veel pitten . maar ook b.v. dat er een schimmel infectie is ontstaan. Kan ook komen uit bepaalde harde delen in schil resten of nog hout aanwezig. Aanwezigheid van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 9 maanden geleden
@kayp1988 bakkersgist is stabiel , betrouwbaar en vrij breed inzetbaar. Geeft bij goed gebruik zeer schoon resultaat zonder gist bijsmaak. Dus Niets mis mee.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 9 maanden geleden
@kayp1988 het enige wat over die ketels negatief te zeggen is is dat de klemmetjes van deksel wat ligt zijn uitgevoerd voor de rest een prima ding. Mensen zijn geneigd om vanwege dat ze zo goedkoop zijn ze als van… Meer lezen»
- Meer laden