Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    @alchemist de kruidenbitter die we in 2020 bij mij thuis hebben gemaakt wat ook mijn 8 e tiny werd ” froubuurtster kruidenbitter ” daarin heb ik ook de mirre gebruikt en daarbij ook bijenpollen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden, 1 week geleden

    Zowel anijszaad en de sinaasappel schil kunnen zorgen voor blind slaan  wanneer je percentage omhoog brengt zal het weer helder worden.  Ook kun je de olie laten stollen door in te vriezer te zetten en het klaren door te filteren….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 de centrifuge dit ik gebruik heeft geen mesjes erin  . Het Perst erin en dan op hoge snelheid door filtergaas.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins is er gisting activiteiten  san is er een co2 uitstoot en gaat vlam uit. Os er geen gisting dan blijft vlam branden. In heel enkel geval kan er een korte vlam onstaan in gistton maar dan is er methaangas…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 als het nu staat te vergisten dan is november/ december wel erg laat om te verwerken.  Al nu gist is het laatste week september te destilleren. . Zou je het pas wachten tot november is al lang en in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden, 1 week geleden

    @oodepoire diamonium fosfaat . Of ook wel gewoon gistvoedingzout genoemd.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 1 week geleden

    @wvwburn
     Screenshot_20240903-1926012.png

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden, 1 week geleden

    @oodepoire kook water en giet het water heet op de pulp dat het net onder water staat .  Doe er per kilo max 50 gr rietsuiker bij .   Zodra afgekoeld dan kun je een wijn gist erbij doen. Maar ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    @kevin ook prima toch . Als je maar zeeft

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins eigenlijk elke 3 dagen  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 ik weet niet hoe de slowjuicer het sap onttrekt  . Een goede sap centrifuge kun je wel gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins als het waterslot niet borrelt kan  het ook zijn dat er ergens anders een miniem gaatje is waardoor co2 ontsnapt .of deksel dat niet 100 % afsluit.  Zolang het heftig gist is er wat meer druk en dan borrelt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins een niet te snelle maar ook geen sleepende vergisting moet je hebben. Tijd is Afhankelijk van gist , temperatuur,  voeding , u.v.  product , soort product , tafelsuiker ( disacchariden ) of geinverteerde suikers (monosaccharide ). Gewone tafel suiker…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Afgesloten   . Nu +/- 10dagen met rust laten.
     
     IMG_20240901_191120820.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Na 4 uurtjes gisting al begonnen 
     IMG_20240901_195415377.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Geperst en in ton .
    Sg ook goed .
    Verder niets toegevoegd.
     
     IMG_20240901_185017613.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Vandaag deel kunnen oogsten
     druiven.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rumo mee eens . Zo hoort het.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @georges  dat is niet alleen theorie . Het is absoluut niet waar dat  water geen smaak kan meenemen Er zijn diverse stoffen die beter binden of oplossen in water dan Alcohol.   Het is met de meeste kolom ketels mogelijk om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins ik zal de lijst sturen ..

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 5 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens