-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@gerard01 nee dat klopt inderdaad niet. Dan is er toch een deel ergens verdampt of ontsnapt . De uitstroom temp zou ook rond de 20 graden moeten wezen . Als je ketel goed werkt en je doet er een 5… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruim pitten likeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@gerard01 let wel op dat in pruim pitten cyanide zit in vrij hoge hoeveelheid. Gebroken pitten komt het uit vrij. Zolang de pitten heel zijn geeft het geen probleem. Je kunt dus prima de drank maken . Het is iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
@rinus55 even de vorst erover is niet verkeerd dat breekt cellen maar niet te lang in vriezer .
Je kan ze i.p.v. invriezen ook op gist zetten . Of ga je lang met vakantie -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
Er vallen druifjes dus het is tijd om weer aan de gang te gaan . Morgen oogsten . Wassen persen en op gist zetten . Dus plannen ! Dat betekent dus ruim gerekend zaterdag begin gisting dan 10 dagen gisting… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden
@vanda een vergisting van suiker met bakkersgist zou rond 18 dagen tijd nemen . In “slechte” situatie 28 dagen wanneer bij de vergisting een sg van onder de 990 is bereikt en het staat al rond de 28 dagen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 2 weken geleden
@prins als je inderdaad langzaam zakt reken hoeveel alcohol je hebt opgevangen. Vergelijk met wat je te verwachten hoeveelheid is . Als je dan al ruim over 4/5 van te verwachten hoeveelheid zit en jou percentage zakt onder de 50… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "omgekeerde osmose" – 10 maanden, 2 weken geleden
@figaro het os bruikbaar inderdaad. . Hoewel ik meer voorstander ben van vers wel water of regen water.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 2 weken geleden
@prins bij de een zal het pas bij 20 % troebel worden bij een ander rond 50 % . Nu gebruik ik weinig suiker alcohol maar ik stop zelf altijd zodra percentage instort. Percentage is bij een overhaal altijd continu… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 2 weken geleden
@prins je stookt tot het troebel wordt of muf. Percentage is niet het beste uitgangspunt. Hangt altijd af van kwaliteit van beslag.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 als je ook na alle bewerkingen met hoog alcohol pas na dw tijd met een sloot water gaat verdunnen heeft het water ook weinig smaak opgenomen wat anders is dan met water “gehuwde ” alcohol
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo klopt ! Dat heeft te maken met dat je wel of niet bepaalde stoffen smaken wil meenemen. Voor Verschillende stoffen heb je verschillende oplosbaarheid / extractie in of water of alcohol of temperatuur . In lijst staat voornamelijk droog… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@prins ook suiker alcohol moet ten minste 2 x overgehaald worden !
Daarna de likeur het zij als maceraat maken of als destilaat nogmaals overhalen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "druiven" – 10 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 zure druiven hebben vaak maar 1,5 a 2 gram suiker per kilo. Dus je zou zuiker kunnen toevoegen. Let wel op dat suiker alcohol vlak van smaak blijft. Je kunt dan beter diksap toevoegen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 10 maanden, 2 weken geleden
@stookdoos leuk te lezen dat nog steeds interesse is in de filmpjes. Er zitten nog een paar in telefoon die komen t z.t. online zodra ik weer wat met dingen omtrent destilleren bezig ga later dit jaar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
Je kunt niet alles op hoog alcoholpercentage macereren! Er zijn stoffen die beter loskomen in water dan alcohol of zacht maken om de andere stoffen los te maken waardoor alcohol het kan opnemen Lijst met percentages voor macereren : %Nederlandse… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
- @prins rijpen van een drank doe je met een drank die volledig is betreft samenstelling. Dus ook gezoet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 10 maanden, 2 weken geleden
Als je goede saffraan hebt kun je ook de saffraan tussen bakpapier leggen. Dan met heet strijkijzer dit persen zodat je de olie eruit krijgt. Dan de olie van bakpapier schrappen en met wat alcohol verdunnen. Zo kun je makkelijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo als je op lager percentage wil gaan macereren kun je beter overwegen warm te macereren om toch etherische olieën voldoende te winnen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@dirtbag klopt hop , gentiaan en gember zijn zeer lastige stoffen die zeer overheersend blijven .
Je kunt met limoen of grapefruit het nog iets verbloemen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden
@joostbos 50 -60 % is toch wel noodzakelijk. Ja her is beter om de vaste delen in kookzakje boven de alcohol in ketel te hangen . Door warmte van de damp wordt de alcohol ontrokken met foezels en etherische oliën…. Meer lezen»
- Meer laden