-
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo
zeker een goede tip ….
staat er niet al wat te borrelen bij jouw? -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo Dit is een prima tijd om weer aan de cider te beginnen, dan is het op smaak als het weer warm wordt. De vorige keer was ik te laat en was de appel sap uitverkocht. Er staat nu een… Meer lezen»
-
Chaos antwoordde op het onderwerp "Ff voorstellen" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo In Hongarije is het niet verboden zolang het maar niet meer als 50 liter per jaar is en alleen voor eigen gebruik. Ook de grondstoffen moeten van jezelf zijn.
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo top tip! Ik ga het proberen! Maar eerst? Wachten en daarna stoken / filteren. Thnx! 👍😀
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Mijn 1e kleine "eigenbouw" ketel" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo En we gaan door, leuk dat je het volgt dank je,
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo Zie ook mijn eigen ketel topic
20221206-Zelf-10-liter-ketel-maken.pdf -
Arie1978 antwoordde op het onderwerp "Aangenaam en advies gevraagd" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo Ik wilde niet het risico nemen dat de hele batch zou mislukken 😬 Ja, daar dacht ik ook eigenlijk. Filteren en bij de rest om opnieuw te stoken. Ik heb het in 3 flessen en die alcohol meter ging… Meer lezen»
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo Inmiddels aangenomen hoor. ben er erg blij mee en we gaan zien waar we uitkomen. Ben nu op zoek naar een goede ketel maar ook daar heb ik vertrouwen in. Fijn weekend en dank
-
Thurstan antwoordde op het onderwerp "Dichting voor nieuw deksel" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo Dit is een goed id, ik had ook al gedacht om de gleuf op te vullen met spuit silicoon, aangezien het deksel best een diepe rand heeft. misschien kan ik de combinatie van de 2 doen
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Eigen maaksel en vervolg projectje" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo
wat heb ik gemist 😇
weer naar Bewust toe … weer die gruwelijke lekker drankjes proeven ja ja -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Eigen maaksel en vervolg projectje" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo ik kom alleen in Deventer en Gorssel dus helaas niet bij mijn dochter. Als Jan er is en het goed vindt laat het daar.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Eigen maaksel en vervolg projectje" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo , zaterdag rij ik weer naar Deventer. Denk om +/- één uur de A1 af te draaien bij Deventer dan ben ik bijna bij Jan. Heb gisteren nog wat Sleedoorn pruimpjes geplukt die kan ik meenemen. 5 potjes, bij… Meer lezen»
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo Dank en ja we hebben inmiddels contact zie er naar uit.
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Wie o wie" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo Dank man ik zie uit wat er allemaal gaat gebeuren. Fijne dag
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo lk kom op veel plaatsen en bij veel bedrijfjes , restaurants. Markten Nederlands , oosters enz , en dat al jaren , dan vind je en krijg wel eens wat. Zo ook de pekmez raki . Eerst geproeft en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo wyeas zou niet mijn eerste keus zijn maar het is een redelijk compromis .
Let op zoutgehalte!! -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo ik zou geen gisten van de saccharomyces stam nemen voor de pekmez. Zout gehalte controleren van het product eventueel aanpassen en een Lactobacillus infectie laten ontstaan of wanneer je niet kunt wachten enten met een Lactobacillus basis gist …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo warm of koud vergisten heeft invloed op smaakvorming en is ook afhankelijk van hoe je gaat vergisten. dus wat wil je met de pekmez? Wil je het als een drank op zich gaan gebruiken of wil je het als… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Diverse fruit" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo
aik heb SN9 gist gebruikt, daar heb ik altijd wat van liggen en bevalt mij goed.
Groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Diverse fruit" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Hoi @murmillo,
Ik heb tijd zat, dus ik ga het zeker goed laten vergisten.
Liever wat later dan te snel.
Cheers alvast, @ndré🥃😎 - Meer laden