Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

PatrickT

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van PatrickT

@patrickt

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 7 maanden, 2 weken geleden

    Ik zag dat Robbert stokken over verse pulp schreef, dus ik denk dat ik wat verse peren bij de bestaande pulp mee ga stoken.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @stephan ik marcereer de peren. Ik doe de peren in alcohol met kaneel, vanille en kruitnagel voor een paar weken. Normaal wordt er bij dit recept dan gefilterd en verdunt met siroop. Maar ik wil deze keer na maceratie filteren…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @kayp ik heb ook voor mijn kleinste ketel ook een T-stuk gebruikt voor de thermometer. Van de bovenste opening van een knelkoppeling heb ik de knelring eruit gehaald en er 2 rubberen ringetjes voor in de plaats gedaan. In gaatje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @mccorner jij maak een vergelijking met korenwijn en jenever, maar korenwijn is toch gewoon een pure graan alcohol? Ik heb ook de Zuidam Korenwijn 5 jaar vatgelagerd en die smaakt prima. De eerst keer dat ik hem dronk dacht ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Frambozen Schnapps van diepvries frambozen" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Leuk dat er weer een oud topic naar boven is gehaald, ik krijg gelijk weer wat ideetje.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na toevoegingen" – 7 maanden, 4 weken geleden

    @twisted ik denk dat ik bedoel wat jij snap 🙄 Ik ga er vanuit als ik 1 liter drank van 40% heb en daar 1 liter siroop bij doe dan heb ik 2 liter drank van 20%. Ik kijk naar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 7 maanden, 4 weken geleden

    @murmillo de appelsap is het zelfde wat jij gebruik en de druivensap is gewoon het huismerk van de Plus. Was gewoon een probeersel. Misschien ga ik nog eens wat met hop proberen als ik de juiste soort kan vinden.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 8 maanden geleden

    @murmillo toch maar gelijk wat cider gaan proeven van vorig jaar en de de druivensap(bij de Plus vandaan) en de cl23 gist is dan snel favoriet. Na het in schenken bruis het maar dat trekt snel weg, maar de prik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 8 maanden geleden

    @murmillo zo, jij ben er vroeg bij voor de volgende zomer. Ik heb dit jaar niet veel cider gedronken dus ik heb nog een paar kratten over. Ik had dit jaar wat problemen met de nagisting dus er zat wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden geleden

    @robbert oeii gecondenseerde melk laten karamelliseren dat klinkt goed.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden geleden

    @rinus55 nu wel 😆 
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden geleden

    @wim58 ik ben vandaag ook begonnen met een speculaaslikeurtje. Het is voor mij de eerste keer dus ik kijk wel wat het wordt. Als basis heb ik het recept van Robbert genomen en dat aangepast(wat volgens mij ook de bedoeling…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden geleden

    @harryd1969 zou je dat wel doen? Voor en naloop zijn delen die je niet in je drank wil en dat zou ik dan ook weg gooien. Met rotzooi maak je rotzooi.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden geleden

    @robbert klopt, heb net een graanalcohol gestookt in mijn 2.5l alquitara en heb daar een mooie liter van 72% van gebruikt. De alcohol ruikt bijna neutraal en smaakt zeer zacht als ik deze naar drink sterkte ga verdunnen dan zal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden geleden

    @rummy-dummy met tincturen heb ik geen ervaring en bij het maken van een likeur is het afhankelijk van het recept en werkwijzen. Ieder drankje heeft zo zijn eind alcohol percentage en daar werk ik dan naar toe. De alcohol wordt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden geleden

    @rummy-dummy dat de Solevita van de Lidl goed vergist is wel algemeen bekend kijk maar eens in het grote cider topic “Razendsnelle sprankelende appelcider” ik heb het zelf de laatste tijd gebruikt om een basis alcohol te maken. Het begrip…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden geleden

    @opticase Om er achter te komen hoeveel alcohol er in je stookwijn zit zal je eerst de begin SG moeten meten en als het uit gegist is de eind SG, daarna kun je het alcohol percentage berekenen. Ook zou je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden geleden

    @robbert dat ga ik eens proberen lijk mij leuk voor Sinterklaas alhoewel ik denk dat het  volgend jaar beter op smaak is 😋

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden geleden

    @robbert mee eens, de smaak is het belangrijkst en als je het recept of de werkwijze veranderd om het uiterlijk aan te passen zal de smaak ook veranderen(misschien wel minder worden). Bijvoorbeeld mijn vrouw ziet er goed uit maar heeft…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden geleden

    @robbert juist door eerst hoger in temperatuur te gaan zullen veel oliën mee komen en die gooi je dan weg met de voorloop(en ook wat smaak) en daarna ga je weer lager in temperatuur. Heb ik niet zelf verzonnen hoor…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Murmillo

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 6 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 1 week geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 week geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens