-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan gist voeg je toe als temperatuur onder de 28 graden is en boven de 18 .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kevin Helemaal correct .
1ste overhaal tot 1/3 of dat de uitstroom troebel . -
Stephan reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Nou, ik ga er morgen eindelijk aan beginnen, alles staat klaar. Op welke tempratuur pitch ik de gist als het is afgekoeld? En wat is de beste temperatuur voor de vergisting?
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Hulp nodig, eindproduct met chemische geur/smaak" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@st3v3nsz Het zou aan de gist kunnen liggen . Vooral de turbo’s en andere alcotec gisten hebben wat ” smaak karakter” maar ook aan een niet correcte voorstook scheiden of te lang doorstoken waardoor er vervuiling is dat opkomt in… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
t is weer de tijd dat die boilers volop aangeboden worden .
IMG_20210112_170112076.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@thurstan ja inderdaad je zou 15 % kunnen gebruiken op de rest voor een granen vergisting kun je kiezen voor spontane gisting en voor gist toevoeg . Verschil het geeft verschil in smaak vorming maar is vaak lastig om een… Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "Beste allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Welkom!
Ik ben benieuwd naar de foto 😃! -
Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@thurstan je kunt met havermout en amylase wel iets bereiken maar zal wat weinig smaak beleving geven . En waarschijnlijk zit je met een papperige lastig te filteren massa. Met diastatisch mout heb je meer smaakvorming en als de mout… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@psychonaut gaan we regelen!
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@Psychonaut eind deze week moet alles weer binnen zijn als het goed is 😀
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@psychonaut een simpele alcohol uit suiker bestaat uit : water , [geinverteerd ) suiker , gist , gist voeding en wat Citroenzuur . Meer heb je niet nodig .
verloopt je gisting normaal heb je verder geen toevoegingen nodig . -
Robbert reageerde op het onderwerp "sugarwash bewaren" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@dbogert het bewaren van een uitgegist suikerbeslag kan van enkele dagen tot enkele weken . Wanneer uitgegist en meteen van dode gist bezinksel afgehevel kun je het een paar weken bewaren . Met een toevoeging van bijv wat sulfiet langer…. Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@reno het mouten en eesten op rook doe ik van begin af zelf . de turf blokken uit the islay regio kun je soms op ebay vinden . Of zl via een goede vriend over laten sturen . probleem is… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier
Foppe woont 50 stappen van mij af .
Ik bel je binnenkort -
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist misschien voor een ander wat meer uitdaging . Voor mij is meer routine . Inderdaad ja je belde toen . Verbaasde mij omdat je toch proeft dat het nog niet voldoende uitgerijpt is. Tja filmpje maar tonen . Kun… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@zoef sulfiet heeft een specifieke lucht en smaak . Roer 4 gram neerslag kalk door het destilaat laat paar dagen staan en opnieuw destileren .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@ener we hebben wel over de kolom gesproken en die is ook te verbeteren maar dat kost tijd waar ik nu even geen zin in heb. De bedoeling was van de eigenaar ook meer smaak te krijgen . En daarop… Lees meer»
-
Stephan waardeerde het bericht "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier adres even genoteerd . T is 7 min van mijn adres . Eventueel binnenkort maar koffie drinken . !
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist . Klopt wat je zegt betreft temperatuur . Bij het drogen van de mout ( eesten ) zijn wr verschillende manieren . Je kunt gebruik maken van de hitte van de turf maar ook kun je drogen op warmte… Lees meer»
- Meer laden