Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ppeterke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ppeterke

@ppeterke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan gist voeg je toe als temperatuur onder de 28 graden is en boven de 18 .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kevin Helemaal correct . 
    1ste overhaal  tot 1/3 of dat de uitstroom troebel .

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Nou, ik ga er morgen eindelijk aan beginnen, alles staat  klaar. Op welke tempratuur pitch ik de gist als het is afgekoeld? En wat is de beste temperatuur voor de vergisting?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Hulp nodig, eindproduct met chemische geur/smaak" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @st3v3nsz  Het zou aan de gist kunnen liggen . Vooral de turbo’s  en andere alcotec  gisten hebben wat ” smaak karakter”  maar ook aan een niet correcte voorstook scheiden of te lang doorstoken  waardoor er vervuiling is dat opkomt in…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    t is weer de tijd dat die boilers volop aangeboden worden . 
     IMG_20210112_170112076.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @thurstan ja inderdaad je zou 15 % kunnen gebruiken op de rest voor een granen vergisting kun je kiezen voor spontane gisting en voor gist toevoeg . Verschil het geeft verschil in smaak vorming maar is vaak lastig om een…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan reageerde op het onderwerp "Beste allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    Welkom!
    Ik ben benieuwd naar de foto 😃! 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Havermout wiskey" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @thurstan je kunt met havermout en amylase wel iets bereiken maar zal wat weinig smaak beleving geven . En waarschijnlijk zit je met een papperige lastig te filteren massa. Met diastatisch mout heb je meer smaakvorming en als de mout…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @psychonaut gaan we regelen!

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @Psychonaut eind deze week moet alles weer binnen zijn als het goed is 😀

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @psychonaut een simpele alcohol uit suiker bestaat uit : water , [geinverteerd ) suiker , gist , gist voeding en wat Citroenzuur . Meer heb je niet nodig .
    verloopt je gisting normaal heb je verder geen toevoegingen nodig .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "sugarwash bewaren" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @dbogert het bewaren van een uitgegist suikerbeslag kan van enkele dagen tot enkele weken . Wanneer uitgegist en meteen van dode gist bezinksel afgehevel kun je het een paar weken bewaren . Met een toevoeging van bijv wat sulfiet langer….   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @reno  het mouten en eesten op  rook  doe ik van begin af zelf . de turf blokken uit the islay regio kun je soms op ebay vinden  . Of zl via een goede vriend over laten sturen . probleem is…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @grutte-pier 
    Foppe woont 50 stappen van mij af .
     Ik bel je binnenkort 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist misschien voor een ander wat meer uitdaging . Voor mij is meer routine .  Inderdaad ja je belde toen . Verbaasde mij omdat je toch proeft dat het nog niet voldoende uitgerijpt is. Tja filmpje maar tonen   . Kun…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @zoef sulfiet heeft een specifieke lucht en smaak  . Roer 4 gram neerslag kalk door het destilaat laat paar dagen staan en opnieuw destileren .
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @ener we hebben wel over de kolom gesproken  en die is ook te verbeteren maar dat kost tijd waar ik nu even geen zin in heb.  De bedoeling was van de eigenaar ook meer smaak te krijgen .  En daarop…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan waardeerde het bericht "Hallo allemaal" – 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @grutte-pier   adres even genoteerd . T is 7 min van mijn adres . Eventueel binnenkort maar koffie drinken . ! 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist .  Klopt wat je zegt betreft temperatuur .  Bij het drogen van de mout ( eesten ) zijn wr verschillende manieren .  Je kunt gebruik maken van de hitte van de turf  maar ook kun je drogen op warmte…   Lees meer»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo Bewust tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 5 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 17 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 17 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens